Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για το πότε χρεοκόπησε η χώρα

Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής (αριστερά) και Γιώργος Παπανδρέου (δεξιά) και η σημερινή κόντρα για τη χρεοκοπία της Ελλάδας
Οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής (αριστερά) και Γιώργος Παπανδρέου (δεξιά) και η σημερινή κόντρα για τη χρεοκοπία της Ελλάδας © EUROKINISSI/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ: Αντικείμενο διαμάχης ο χρόνος χρεοκοπίας της χώρας - Η δήλωση Μητσοτάκη και η απάντηση

Σε υψηλούς τόνους κινείται η κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα περί χρεοκοπίας της Ελλάδας τον Απρίλιο του 2010 και ενώ πρωθυπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε άμεσα σε όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2024 στη Βουλή και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θυμήθηκαν και μοιράστηκαν στα social media τις εξαγγελίες του Κώστα Καραμανλή δύο χρόνια νωρίτερα. 

Πριν από λίγες ώρες, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ σχολίασε δηκτικά και απάντησε στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πως το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας και όχι η ΝΔ. «Υπενθυμίζουμε στον κ. Πρωθυπουργό ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε από την κυβέρνηση Καραμανλή μία χρεοκοπημένη χώρα με τα τρομακτικά δίδυμα ελλείμματα, ιδιαίτερα το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που ήταν το υψηλότερο παγκοσμίως», ανέφερε στο σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Αν το 2010 οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει όπως ο ίδιος, η επενδυτική βαθμίδα θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός και σήμερα θα μετρούσαμε τον προϋπολογισμό σε δραχμές».

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση, το ΠΑΣΟΚ δεν άφησε αναπάντητη την κριτική για την πρότασή του για το ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους σημειώνοντας ότι «είναι γνωστή η αναλγησία του κ. Μητσοτάκη, που προτιμά να κρατά σε ομηρία χιλιάδες αδύναμους συμπολίτες μας, αντί να κάνει συγκροτημένες θεσμικές παρεμβάσεις. Γνωρίζουμε ακριβώς πόσο κοστίζει. Άραγε ο ίδιος γνωρίζει πόσο κόστισαν στον ελληνικό λαό οι απευθείας αναθέσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ και οι προκλητικές φοροαπαλλαγές στους λίγους και ισχυρούς;»

«Παραχαράκτης της ιστορίας ο Μητσοτάκης» - Η απάντηση του Στέφανου Παραστατίδη

«Παραχαράκτη» χαρακτηρίζει ο Στέφανος Παραστατίδης τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή περί χρεοκοπίας της χώρας τον Απρίλιο του 2010, την εποχή που πρωθυπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο βουλευτής Κιλκίς σε ανάρτησή του στο Facebook παραθέτει το απόσπασμα από την ομιλία Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό 2024 στη Βουλή και σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι το 41% τού δίνει τη δυνατότητα να παραχαράξει ακόμη και την ιστορία». 

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του, ο Στέφανος Παραστατίδης γράφει: «Σκέφτομαι, όμως, όλα αυτά τα παιδιά της γενιάς μου, που έδωσαν τότε τη δυσκολότερη ίσως μάχη της ζωής τους, για να κρατήσουν τη χώρα όρθια, ενόσω ο κος Μητσοτάκης καταψήφιζε το μνημόνιο και τώρα συμμετέχουν σε αυτή την κυβέρνηση σε υψηλά πόστα». 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Παραστατίδη

Παραχαράκτης

Ο κος Μητσοτάκης θεωρεί ότι το 41% τού δίνει τη δυνατότητα να παραχαράξει ακόμη και την ιστορία. Είπε λοιπόν σήμερα στη Βουλή: «Η χώρα χρεοκόπησε τον Απρίλιο του 2010 με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν το 2009, σε αυτή την αίθουσα φέρατε έναν προϋπολογισμό, αυξάνοντας τις κοινωνικές δαπάνες κατά 1 δισεκ. ευρώ και λέγατε ότι λεφτά υπάρχουν».

Δεν σκοπεύω να ξοδέψω λέξη για να σχολιάσω τον παραχαράκτη. Ας το κάνει η αλήθεια. Σκέφτομαι, όμως, όλα αυτά τα παιδιά της γενιάς μου, που έδωσαν τότε τη δυσκολότερη ίσως μάχη της ζωής τους, για να κρατήσουν τη χώρα όρθια, ενόσω ο κος Μητσοτάκης καταψήφιζε το μνημόνιο και τώρα συμμετέχουν σε αυτή την κυβέρνηση σε υψηλά πόστα.

Αλήθεια, πώς αισθάνονται;
Αν τους ρωτήσει ένας δημοσιογράφος ευθέως «τελικά, ποιος ευθύνεται για τη χρεοκοπία της Ελλάδας» τι θα απαντήσουν; Θα τους έχει μείνει έστω ο στοιχειώδης αυτοσεβασμός;

*Παραχαράκτης Ο κος Μητσοτάκης θεωρεί ότι το 41% τού δίνει τη δυνατότητα να παραχαράξει ακόμη και την ιστορία. Είπε...

Posted by Stefanos Parastatidis on Sunday, December 17, 2023

Τι έλεγε το 2008 στη Βουλή ο Κώστας Καραμανλής

Η συζήτηση για το ποιος και πότε χρεοκόπησε τη χώρα «ζεστάθηκε» και πάλι και πολλοί χρήστες στο διαδίκτυο θυμήθηκαν τις εξαγγελίες Καραμανλή τη διετία 2008-9.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ