Πολιτικη & Οικονομια

Κουτσούμπας από Βουλή: Να χαίρεστε τον Κασσελάκη και να τον προτείνετε για Νόμπελ οικονομίας

«Ο προϋπολογισμός εκφράζει τα συμφέροντα των λίγων και του κεφαλαίου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προϋπολογισμός 2024: Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή και το σχόλιο για Κασσελάκη
Προϋπολογισμός 2024: Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή και το σχόλιο για Κασσελάκη © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Προϋπολογισμός 2024 - Κουτσούμπας: Η ομιλία του στη Βουλή και το σχόλιο για Κασσελάκη

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2024. ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε πως «ο προϋπολογισμός εκφράζει γνήσια τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των λίγων ενάντια στα συμφέροντα των πολλών. Είναι αντιλαϊκός και ταξικός». Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε την «επεκτατική δημοσιονομική πολιτική» και σχολίασε «εσείς δεν μας λέγατε ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που έπεισε την Ευρώπη να την υιοθετήσει; Ότι έπεισε την Γερμανία και τους άλλους. Εδώ γελάνε με αυτά ακόμα και τα μικρά παιδιά».

Απευθυνόμενος στην πλειοψηφία είπε: «Έλεος μαζέψτε τα σάλια που σας τρέχουν για την σάπια Ευρωπαϊκή Ένωση των λόμπι, των κορακιών, της τρόικας γιατί θα τα πατήσετε και θα γλιστρήσετε». Ο γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην συζήτηση για την κλιματική κρίση λέγοντας «Συζητάνε για τα ορυκτά καύσιμα ή για τις ανανεώσιμες πηγές και τελικά κατέληξαν σε ένα κείμενο μούφα». Στην συνέχεια εμφάνισε φωτογραφία σχολικής αίθουσας με τους σοφάδες του ταβανιού να έχουν καταρρεύσει. «Συγχαρητήρια κύριοι για τον εκσυγχρονισμό σας» σχολίασε.

Κουτσούμπας: Το αιχμηρό σχόλιο για τον Σ. Κασσελάκη

Από την κριτική του κ. Κουτσούμπα δεν ξέφυγε ο Στέφανος Κασσελάκης. Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η φράση του «που τα βρήκατε αυτά στα φιντάνια» είπε: «Το τελευταίο του μαργαριτάρι (σ.σ. Κασσελάκης) ήταν ότι δεν πρέπει να χωρίζονται οι Έλληνες ταξικά. Τον Κασσελάκη περιμέναμε. Λες και δεν υπάρχουν εργάτες, αγρότες και από την άλλη βιομήχανοι και εφοπλιστές. Μας λέει να μην ασχολούμαστε μαζί του, να τον αφήσουμε να ανθίσει. Εμείς τους λέμε να τον χαίρεστε και να τον προτείνετε για Νόμπελ οικονομίας».

Για την εξωτερική πολιτική και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε «ποιες είναι οι επιθετικές ενέργειες από τις οποίες η Ελλάδα δεσμεύεται να απέχει; Η Τουρκία θεωρεί αιτία πολέμου το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Επιχειρείται μια εφ όλης της ύλης διαπραγμάτευσης και στο τραπέζι έχουν τεθεί όλα τα απαράδεκτα αιτήματα της Τουρκίας” για να προσθέσει “το ΚΚΕ αντιτίθεται σε κάθε είδους εκχώρηση κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων”. Ο λαός πρέπει να ανησυχεί».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ