Πολιτικη & Οικονομια

Ποια προϊόντα περιλαμβάνουν το «Καλάθι των Χριστουγέννων» και το «Καλάθι του Άη Βασίλη»

Από πότε θα ισχύσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καλάθι του Άη Βασίλη σε κατάστημα παιχνιδιών
Από πότε θα ισχύσει το Καλάθι του Άη Βασίλη και το Καλάθι των Χριστουγέννων

Καλάθι των Χριστουγέννων και Καλάθι του Άη Βασίλη: Πότε τίθενται σε ισχύ - Ποια προϊόντα περιλαμβάνουν

Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» και το «Καλάθι του Άη Βασίλη» αναμένεται να τεθούν σε ισχύ μέσα στις επόμενες ημέρες και θα περιλαμβάνουν προϊόντα που καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες την περίοδο των εορτών, αλλά και παιχνίδια. 

Καλάθι των Χριστουγέννων - Προϊόντα

Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και θα ισχύσει έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024. Περιλαμβάνει: γαλοπούλα, αρνί, κατσίκι, σοκολάτες, τσουρέκι και βασιλόπιτα.

Καλάθι του Άη Βασίλη - Προϊόντα

Στις 15 Δεκεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα το «Καλάθι του Άη Βασίλη» με παιχνίδια και δώρα για τα παιδιά και θα έχει διάρκεια έως τις 10 Ιανουαρίου. Η συζήτηση της τροπολογίας σύσταση και για το έτος 2023, παρατηρητηρίου τιμών με την επωνυμία «Το καλάθι του Άη Βασίλη» για παιδικά παιχνίδια, βάσει καταλόγου που αποστέλλουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης οι υπόχρεες επιχειρήσεις, έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη του κυριακάτικη ανάρτηση, αναφέρθηκε στο «Καλάθι των Γιορτών», σημειώνοντας: «Δύο εβδομάδες πλέον μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα και ήρθε η ώρα για το "Καλάθι των Γιορτών" που θα τεθεί σε ισχύ την προσεχή Τετάρτη με 9 βασικά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Ταυτόχρονα "τρέχουν" οι πρωτοβουλίες "Μόνιμη Μείωση Τιμής" στην οποία έχουν ενταχθεί έως σήμερα 1.286 προϊόντα από 100 εταιρείες και το "Καλάθι του Νοικοκυριού" που πήρε παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024. Με αυτές τις παρεμβάσεις μας αμβλύνουμε για τα χαμηλά εισοδήματα τις επιπτώσεις του πληθωρισμού στα τρόφιμα και σε βασικά αγαθά, ενταντικοποιώντας συνάμα τους ελέγχους στην αγορά. Πρέπει να καταλάβουν όλες οι επιχειρήσεις, πρωτίστως οι μεγαλύτερες, ότι είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης να συμβάλλουν για να μπορέσουν όλοι οι συμπολίτες μας να κάνουν γιορτές». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ