Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλία: Η κυβέρνηση θα είναι εδώ όσο χρειάζεται

Προτεραιότητα η αποκατάσταση της περιοχής και η στήριξη των κατοίκων, δηλώνει ο πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο πρωθυπουργός - Συζητήθηκαν ζητήματα για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.
Την Περιφέρεια Θεσσαλίας επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης © Δημήτρης Παπαμήτσος

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο πρωθυπουργός - Συζητήθηκαν ζητήματα για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέπτεται σήμερα την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προήδρευσε το πρωί σε σύσκεψη με δημάρχους και κοινοτάρχες παρακάρλιων περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Τα κυριότερα ζητήματα για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην απομάκρυνση των υδάτων και φερτών υλικών αλλά και στον σχεδιασμό για την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία, με βάση τις τεχνικές και επιστημονικές εισηγήσεις.

Όπως επισημαίνουν πηγές, όσοι πήραν τον λόγο τόνισαν την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη σημασία των συναινέσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η αποκατάσταση της Θεσσαλίας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αποκατάσταση της Θεσσαλίας και η στήριξη των κατοίκων, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στον κάμπο παραμένουν απαρέγκλιτα προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση θα είναι εδώ όσο χρειάζεται», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxiwamut6p6x)

Θεσσαλία: Οι δράσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο νυν περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας.

Ο κ. Αυγενάκης παρουσίασε τις δράσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, για τη στήριξη των καλλιεργητών και των κτηνοτρόφων, με τις προκαταβολές που έχουν πιστωθεί έως τώρα για ζωική και φυτική παραγωγή να ανέρχονται σε 124 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ