Ελλαδα

Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς από γονείς προσαχθέντων για τα επεισόδια στο Ρέντη

Από νωρίς το πρωί έχουν βρεθεί στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς από γονείς προσαχθέντων για τα επεισόδια στο Ρέντη

Επεισόδια Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τι καταγγέλλουν γονείς - Από νωρίς το πρωί έχουν βρεθεί στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Καταγγελίες για ξυλοδαρμό των 424 προσαχθέντων, έκαναν οι γονείς δεκάδων παιδιών που αυτή τη στιγμή εξετάζονται στα γραφεία του τμήματος Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, τα οποία προσήχθησαν μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στον Πειραιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονιών ανήλικων παιδιών, την ώρα που οι προσαχθέντες έμπαιναν στις κλούβες της αστυνομίας για να μεταφερθούν στην Πέτρου Ράλλη, αστυνομικοί χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές τους προσαχθέντες, προφανώς, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των γονιών, ως αντίποινα για τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των γονιών, οι αρχές δεν τους επιτρέπουν να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά τους. Πρόκειται για παιδιά ηλικίας από 14 ετών, ενώ ο μεγαλύτερος ηλικιακά προσαχθέντας είναι 50 ετών. Στα γραφεία της Πέτρου Ράλλη, έχουν καταφτάσει από νωρίς το πρωί και αρκετοί δικηγόροι προκειμένου να παρίστανται στις διαδικασίες ως νομικοί παραστάτες των προσαχθέντων.

Ως προς το κομμάτι των ερευνών, οι αστυνομικοί προχωρούν στη λήψη καταθέσεων από τους 424 προσαχθέντες. Προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις τους, καθώς τους ρωτούν ποιος βρισκόταν δίπλα τους, εάν κινήθηκαν, εάν διαπίστωσαν ύποπτες κινήσεις και εάν φυσικά είδαν τα πρόσωπα των ατόμων που εισέβαλαν στο γήπεδο, μετά την πρόκληση των επεισοδίων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η ομάδα που προκάλεσε τα επεισόδια, περίπου 100-130 άτομα, αφού επιτέθηκαν στις διμοιρίες που βρίσκονταν για τα μέτρα σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το γήπεδο, μπήκαν στο αθλητικό κέντρο προκειμένου να βρουν καταφύγιο από τις έρευνες των αστυνομικών. Για αυτό τον λόγο, αποφασίστηκε να γίνει μαζική προσαγωγή όλων των φιλάθλων, πλην των οικογενειών, και μητέρων και των παιδιών τους, ώστε να εντοπιστούν τα ίχνη των δραστών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως γίνονται ειδικές εξετάσεις στους προσαχθέντες ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν πάνω τους, ίχνη από βενζίνη ή και πυρίτιδα. Πρόκειται για τα υπολείμματα των βομβών μολότοφ και των ναυτικών φωτοβολίδων που εκτόξευσαν οι δράστες της παρ’ ολίγον δολοφονικής επίθεσης σε βάρος της διμοιρίας της ΥΑΤ κατά την οποία τραυματίστηκε ο 31χρονος αστυνομικός.

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στα σπίτια και τα καταστήματα περιμετρικά του αθλητικού κέντρου αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν το παραμικρό στοιχείο που θα οδηγήσει στην ταυτότητα των χούλιγκαν.

Ως προς την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού, αυτή παραμένει ιδιαίτερα σοβαρή. Ο τραυματίας κατάγεται από την Θεσσαλονίκη και είναι παντρεμένος με τους δικούς του ανθρώπους να βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο αγωνιώντας για την κατάσταση της υγείας του. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη, επισημαίνουν οι αστυνομικοί, το τραύμα ήταν βαρύ, μιας και κόπηκε η μηριαία αρτηρία του αριστερού του ποδιού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ