Πολιτικη & Οικονομια

Αντιδράσεις και κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για αναφορά σε «τουρκική» μειονότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ερντογάν λέει ότι οι εκλογές του Μαρτίου θα είναι οι τελευταίες του
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © ΑΠΕ.ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Αντιδράσεις και κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα - Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για αναφορά σε «τουρκική» μειονότητα

Αντιδράσεις στην αντιπολίτευση προκάλεσε η επίσκεψη και οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxid27adut4p)

Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί θετικά την σύγκληση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, επισημαίνοντας πως «δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την πολιτική του κ. Μητσοτάκη της περιόδου 2021-2023, πατριδοκαπηλίας και εργαλειοποίησης των ελληνοτουρκικών για πολιτικά οφέλη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του, τονίζει πως: «Με λύπη είδα ότι, σε αντίθεση με τη συνέντευξη Τύπου του 2017 με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος είχε ρητά αναφερθεί σε μουσουλμανική μειονότητα, σήμερα μίλησε για τουρκική. Ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να είχε επικαλεστεί αυτό το ιστορικό προηγούμενο. Δυστυχώς όμως ή δεν ήταν αρκετά ετοιμόλογος για να το κάνει ή επιμένει στην προεκλογική του στάση ότι η Θράκη είναι για εκείνον αντικείμενο μικροπολιτικής».

Από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Μάντζος σημειώνει ότι η ύπαρξη και επιβεβαίωση ανοικτών διαύλων με την Τουρκία αποτελεί θετικό και αναγκαίο βήμα.

Για σοβαρούς κινδύνους για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, μιλάει το ΚΚΕ που αναφέρει πως: «Στην πράξη, με την παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, επιχειρείται να επιταχυνθεί το “παζάρι” για την προώθηση του λεγόμενου “Οδικού Χάρτη”, με στόχο την ενίσχυση της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και την συνεκμετάλλευση – συνδιαχείριση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος των ενεργειακών και άλλων ομίλων».

«Η ύφεση και ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας δεν πρέπει να μείνουν σε συγκυριακό πλαίσιο. Η χώρα μας οφείλει να χαράξει μια σαφή και αυτόνομη στρατηγική, πάντοτε στο πλαίσιο των δεδομένων συμμαχιών της και με απόλυτη προστασία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της», τονίζει με την σειρά της η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική.

Πηγή: ertnews

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.