Πολιτικη & Οικονομια

Προσήχθησαν 20 Κύπριοι φοιτητές έξω από την Τουρκική Πρεσβεία

Είχαν συγκεντρωθεί για να φωνάξουν συνθήματα εναντίον του Ερντογάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προσήχθησαν 20 Κύπριοι φοιτητές έξω από την Τουρκική Πρεσβεία
Προσήχθησαν 20 Κύπριοι φοιτητές έξω από την Τουρκική Πρεσβεία © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ερντογάν: Προσήχθησαν 20 Κύπριοι φοιτητές - Είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου για να φωνάξουν συνθήματα

«Δρακόντεια» τα μέτρα ασφαλέιας στο κέντρο της Αθήνα καθώς αυτή την ώρα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Στην προσαγωγή 20 Κυπρίων φοιτητών προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου για να φωνάξουν συνθήματα εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Προσήχθησαν και τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxhzlxbt9wnl)

Η άφιξη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα

Στην Αθήνα προσγειώθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επικεφαλής της ομάδας υποδοχής στο αεροδρόμιο είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε μία ώρα και συγκεκριμένα στις 11:30, ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί στο Προεδρικό μέγαρο με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Κατόπιν θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12:15.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxhydktrhjup)

Όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δέκα Έλληνες υπουργοί θα συναντηθούν με 7 Τούρκους ομολόγους τους, για όλες τις διμερείς συμφωνίες που θα γίνουν. Ξεχωριστή συνάντηση θα έχουν οι δυο υπουργοί Άμυνας.

Στις 11:30 oι κ. Δένδιας και Γκιουλέρ θα συναντηθούν στη Λέσχη Αξιωματικών στη Ρηγίλλης.

Στις 12:15 θα ακολουθήσει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Στη συνάντηση στο Μαξίμου θα βρίσκονται εκτός από τους υπουργούς Εξωτερικών, η κ. Μάρια Μπούρα και ο κ. Τσαγατάι Κιλίτς, οι δυο διπλωματικοί σύμβουλοι των δυο ηγετών.

Στις 13:00 οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις ενώ μετά από αυτές δεν θα δεχθούν ερωτήσεις. Θα ακολουθήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στο Μαξίμου, παρουσία όλων των υπουργών από ΥΠΕΞ και ΛΑΕΔ

Στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου θα επικυρωθούν οι συμφωνίες που βρίσκονταν στα σκαριά το τελευταίο διάστημα. Θα έχει ακολουθήσει γεύμα των δύο ηγετών και των κυβερνητικών στελεχών.

Ακολούθως, στις 16:00 ο Τούρκος πρόεδρος θα αναχωρήσει για την Τουρκία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ