Πολιτικη & Οικονομια

Χαρίτσης από τη Βουλή: Ομολογία αποτυχίας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Έκκληση προς τις προοδευτικές δυνάμεις έκανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαρίτσης από τη Βουλή: Ομολογία αποτυχίας χαρακτήρισε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών Έκκληση της Νέας Αριστεράς προς τις προοδευτικές δυνάμεις
Ο Αλέξης Χαρίτσης στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή ως πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς © EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χαρίτσης από τη Βουλή: Ομολογία αποτυχίας χαρακτήρισε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών - Έκκληση προς τις προοδευτικές δυνάμεις έκανε ο πρόεδρος της Κ.Ο.  της Νέας Αριστεράς

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε την Τετάρτη την πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς. Μιλώντας από το βήμα για το φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Χαρίτσης κατέκρινε τις προωθούμενες διατάξεις και έκανε έκκληση συντονισμού προς τις προοδευτικές δυνάμεις.

«Θα επιδιώξουμε την προγραμματική συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων για μια δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση», τόνισε και σημείωσε:  «Η Νέα Αριστερά θα είναι εδώ, παρούσα μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως στην κοινωνία, για τη δημιουργία μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας».

Ομολογία αποτυχίας χαρακτήρισε ο Χαρίτσης το νέο νομοσχέδιο

Ομολογία αποτυχίας χαρακτήρισε το νέο νομοσχέδιο απαντώντας στον ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι νέες διατάξεις καταπολεμούν τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

«Η χώρα αντιμετωπίζει ένα δομικό πρόβλημα: Το φορολογικό σύστημα είναι άδικο και διευρύνει τις ανισότητες με κυρίαρχο στοιχείο τους έμμεσους φόρους. Τα φυσικά πρόσωπα συνεισέφεραν για το 2022, 11 δισεκατομμύριά ευρώ, ενώ τα νομικά πρόσωπα λιγότερα από 4,5 δισεκατομμύρια. Σε τι μεταφράζονται αυτά τα δεδομένα; Ότι οι πολίτες πληρώνουν ανεξάρτητα από το εισόδημά τους καθημερινό φόρο μέσα από την κατανάλωση, ενώ οι πολίτες, ως φυσικά πρόσωπα, είναι αυτοί που στηρίζουν τα δημόσια οικονομικά».

Για τις ρυθμίσεις που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες ο Αλέξης Χαρίτσης είπε πως «κάθε οριζόντιο μέτρο είναι εξ ορισμού άδικο και δείχνει συνειδητή αδιαφορία για αυτούς που θα έπρεπε να πληρώσουν περισσότερο τους οποίους ενισχύει με προκλητικές φοροαπαλλαγές και συστηματικούς φοροφυγάδες».

Ανοιχτή η Νέα Αριστερά στη δημόσια συζήτηση - Τι είπε για το νέο κόμμα

Περιγράφοντας το νέο κόμμα, ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε πως η Νέα Αριστερά πιστεύει στην ανάγκη μιας ανοιχτής δημόσιας συζήτησης για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, καθώς, όπως είπε, πρέπει «να αντιμετωπίσουμε με δίκαιο τρόπο όλη την πυραμίδα και όχι να λεηλατούμε το κάτω μέρος, όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία».

«Άκουσα με προσοχή το πρωί την ομιλία του πρωθυπουργού. Ανέφερε ότι η πρόταση της κυβέρνησης απαντά σε διαστρεβλώσεις του παρελθόντος. Είναι εμπνευσμένο και μας επιστρέφει στο παρελθόν. Τα τεκμήρια είναι έμπνευσης από το 1986» είπε, ενώ αναφέρθηκε στη δολοφονία Γρηγορόπουλου:

«Συζητάμε ένα νομοσχέδιο που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Αφορά όμως ιδιαίτερα τη γενιά της κρίσης. Τους ανθρώπους που σαν σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, είδαν την ενηλικίωσή τους να σφραγίζεται από την κρατική δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που το μόνο του έγκλημα ήταν ότι έκανε παρέα με τους φίλους του. Δεκαπέντε χρόνια μετά, οι νέοι και οι νέες που εκείνες τις μέρες του Δεκέμβρη πλημμύρισαν τους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη, είναι η γενιά των νέων εργαζόμενων που ζουν την πραγματικότητα της επισφάλειας, της καθημερινότητας με το μπλοκάκι, των σκληρών - συχνά εξοντωτικών - ωραρίων. Και το αίτημα παραμένει ίδιο: Δικαιοσύνη».

                                                                                                                                                                

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ