Πολιτικη & Οικονομια

Πέτη Πέρκα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στον γύψο» - Τι λέει για το «άνοιγμα» σε ευρωβουλευτές

Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ανεξάρτητη βουλεύτρια Πέτη Πέρκα
Η ανεξάρτητη βουλεύτρια, Πέτη Πέρκα © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Πέτη Πέρκα: Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το «άνοιγμα» στους ανεξάρτητους Ευρωβουλευτές

Η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ανακοινώνουν το απόγευμα οι «11» ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίο αποχώρησαν τον Νοέμβριο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλεύτρια μίλησε σήμερα (4.12) στην ΕΡΤ για τη νέα αρχή και ρωτήθηκε για το αν έχουν έρθει σε επαφή με τους ευρωβουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Από εδώ και πέρα θα δείτε κάτι νέο. Εγώ θα έλεγα ότι επιτέλους η Βουλή θα ξαναθυμηθεί πως είναι να ακούγεται μια φωνή τεκμηριωμένη, σοβαρή, συγκροτημένη. Γιατί δυστυχώς έχουμε πραγματικά μια μετατόπιση ακραία συντηρητική στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση» είπε η Πέτη Πέρκα για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα που έχει επιλεγεί. «Είναι μια ιδέα που ξεκινάει από τη βάση, φεύγουν οι οργανώσεις και φεύγουν τα πιο ενεργά μέλη», πρόσθεσε.

Η Πέτη Πέρκα ανέφερε ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης «συντάσσεται με τον νέο φορέα», ενώ σημείωσε ότι «θα υπάρξουν και άλλες επαφές. Δεν έχουμε έρθει με όλους σε επαφή. Γνωρίζω πως ήλθαμε σε επαφή με τον Πέτρο Κόκκαλη».

Η βουλεύτρια Πέτη Πέρκα
Η βουλεύτρια Πέτη Πέρκα για το νέο πολιτικό εγχείρημα από τα πολιτικά στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Πέτη Πέρκα: «Μέτωπό μας είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης στην ΕΡΤ, η Πέτη Πέρκα σχολίασε: «εμάς μέτωπό μας είναι η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, αλλά θα έλεγα γενικότερα ο πυρήνας του συντηρητισμού που ζούμε στις μέρες μας και οι άλλοι, όλα τα άλλα κόμματα, μεταξύ των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν μια άλλη φωνή. Σε κάποια πράγματα μπορεί και να συμφωνούμε κοινοβουλευτικά. Η νέα Κ.Ο θα απευθυνθεί και σε άλλες γενιές. Με ένα πολύ τεκμηριωμένο και συγκροτημένο λόγο και προτάσεις. Το περάσαμε πολύ χαμηλά στην ατζέντα στις πρόσφατες εκλογές ενώ είναι το μείζον».

«Το πολιτικό επίδικο υπάρχει και είναι σαφέστατο» απάντησε η Πέτη Πέρκα στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση των πρώην βουλευτών του αναφέροντας: «Μιλώ και για την εκφορά του λόγου του Προέδρου αλλά και για τη λειτουργία του κόμματος. Εμείς έχουμε συνηθίσει μέσα σε ένα κόμμα πλουραλιστικό, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Έτσι δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ξαφνικά έχουμε ένα κόμμα που είναι στο γύψο. Στην πραγματικότητα μας είπε ότι είναι άρρωστο και βεβαίως στα εργασιακά, θα έχουμε άραγε την ίδια προσέγγιση με τον πρόεδρο και τους προεδρικούς να λένε ότι το κεφάλαιο μπορεί να είναι, κηρύξανε εργασιακή ειρήνη. Έχουμε βρει κρίσιμα πεδία με τα οποία έχουμε διαφοροποιήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλα πεδία προφανώς μπορεί να ψηφίζουμε μαζί, όπως και με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Στη στόχευση την πολιτική οι διαφορές θα φανούν πολύ γρήγορα».

Λίγο αργότερα η βουλεύτρια ρωτήθηκε: «αφού δεν έγινε Συνέδριο ποιο είναι το πολιτικό επίδικο;» και απάντησε ότι «έγινε Κεντρική Επιτροπή και είδαμε πώς θα γίνει το Συνέδριο. Στο Συνέδριο αυτό θα υπάρχουν χειροκροτητές. Μπράβο πρόεδρε, πάμε μπροστά, πάμε να νικήσουμε και καμία κουβέντα. Άρα δεν ήταν να περιμένει κανείς. Είδαμε στη Κεντρική Επιτροπή ότι δεν επιτράπηκε καν να γίνει μια ψηφοφορία για το προσωπικό δημοψήφισμα. Δεν υπήρχε περιθώριο».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxfi3borpzux)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ