Πολιτικη & Οικονομια

Καλάθι των Χριστουγέννων: Πότε ξεκινά και ποια προϊόντα θα περιέχει

Οι πληροφορίες από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καλάθι των Χριστουγέννων: Πότε ξεκινά και ποια προϊόντα θα περιέχει
Καλάθι των Χριστουγέννων: Πότε ξεκινά και ποια προϊόντα θα περιέχει © Libby Penner/ Unsplash

Καλάθι Χριστουγέννων 2023: Πότε έρχεται - Ποια προϊόντα περιέχει - Οι πληροφορίες από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή

Για το καλάθι των Χριστουγέννων μίλησε ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή στην ΕΡΤ το πρωί της Κυριακής (3.12). Όπως είπε θα ξεκινήσει 13 - 14 Δεκεμβρίου, με πιο πιθανή ημερομηνία την Τετάρτη 13.12 και θα περιέχει σοκολάτες τσουρέκι, γαλοπούλα, χοιρινό, μοσχάρι ενώ υπό συζήτηση είναι τα μελομακάρονα, κουραμπιέδες, το αρνί και το κατσίκι. Επίσημες ανακοινώσεις θα υπάρξουν αυτή την εβδομάδα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxemlyxx4y15)

Όπως δήλωσε:«Το πρόβλημα είναι το εξής ότι συνήθως τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία είναι καλύτερες πηγές για αυτού του είδους τα προϊόντα και πολλές φορές πετυχαίνουν και πολύ καλύτερες τιμές από ένα σούπερ μάρκετ» είπε αναφορικά με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.

«Εκεί που θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή για τα συγκεκριμένα γλυκά, τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, είναι επειδή υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες και πολλά διαφορετικά καταστήματα, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν πολύ προσεκτική έρευνα αγοράς εάν δεν θέλουν να έχουν μια απώλεια εισοδήματος, με την έννοια ότι μπορεί να αγοράσω κάτι πολύ ακριβότερα από ό,τι θα το αγόραζαν συνήθως. Οπότε χρειάζεται μια καλή έρευνα αγοράς, ειδικά για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Υπάρχουν γλυκά για όλα τα βαλάντια, ομοίως και στα σούπερ μάρκετ».

Ακόμα ανέφερε ότι βλέπουμε μια καλύτερη συμμόρφωση της αγοράς συνολικά σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι ενθαρρυντικό, αλλά οι τιμές είναι πραγματικά υψηλές.

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ