Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft Brad Smith

Η επένδυση για το Data Center της Microsoft στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συζήτησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft Brad Smith
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft Brad Smith © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Microsoft Brad Smith - Το Data Center της Microsoft στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συζήτησης

Οι επενδύσεις της Microsoft στην Ελλάδα ήταν μεταξύ άλλων αντκείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο ΔΣ και Πρόεδρο της Microsoft Brad Smith, στο περιθώριο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28), στο Ντουμπάι.

Στην συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος της επένδυσης για το Data Center της Microsoft στην Ελλάδα, μαζί με το εθνικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού και τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για την τεχνητή νοημοσύνη. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης τον κ. Smith για τη σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Microsoft
© ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Η σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο η κυβέρνηση ανακοίνωσε κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τη συγκρότηση Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη με επικεφαλής τον καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο εκθετικός ρυθμός εξέλιξης της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθιστά απαραίτητη τη σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό, με κύριο αντικείμενο την προετοιμασία της χώρας μπροστά στις εξελίξεις που οι κάθε είδους εφαρμογές της εν λόγω τεχνολογίας θα φέρουν, στην κατεύθυνση της συμμετοχικής ανθεκτικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ