- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μητσοτάκης: «Παρά τις κλιματικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας, αναδύεται μια νέα Ελλάδα»
Η ομιλία του στην 28η Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή
Μητσοτάκης: Ομιλία στην 28η Διάσκεψη για Κλιματική Αλλαγή - «Αναδύεται μια νέα Ελλάδα»
«Παρά τις κλιματικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας, αναδύεται μια νέα Ελλάδα» τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στην 28η Διάσκεψη των Μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, που γίνεται στο Ντουμπάι.
Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στα αγγλικά, αναφέρθηκε στις ενέργειες της χώρας μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς των κοινωνιών.
Η Ελλάδα μείωσε κατά 8% τη χρήση άνθρακα
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η χώρα μας μείωσε κατά 8% τη χρήση άνθρακα, ενώ -όπως είπε- αναπτύσσεται ταχύτατα η οικονομία μας μειώνοντας τους ρύπους κατά 43% από το 2005 και στρεφόμαστε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχοντας από τις καλύτερες επιδόσεις στις χώρες της ΕΕ. Η διείσδυση της αιολικής ενέργειας στη χώρα μας τον περασμένο χρόνο, ήταν η 7η παγκοσμίως, είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η αιολική και ηλιακή ενέργεια παράγουν τις μισές μας ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ανανεώνουμε ενεργειακά τις οικείες μας με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, και οικοδομούμε μια αλυσίδα αποθήκευσης ενέργειας για τις βιομηχανίες μας, ενώ λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τη σημασία της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας.
«Σύντομα θα αυξήσουμε το δυναμικό μας στα υπεράκτια συστήματα παραγωγής ενέργειας, και οι επενδύσεις μας στην ενέργεια εστιάζονται στην ανθεκτικότητα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι χρειαζόμαστε τις τεχνολμηογίες που μειώνουν το κόστος. Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να επενδύσουμε περισσότερους πόρους και να μειώσουμε το κενό της προσαρμογής, και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό το θέμα.
Μητσοτάκης: Να οικοδομήσουμε την ανάπτυξη σε αρμονία με την ανθρωπότητα
Ο πρωθυπουργός έκανε μια παραπομπή με νόημα για τον σεβασμό στο παρελθόν των χωρών, λέγοντας:
«Καθώς οικοδομούμε το μέλλον δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το παρελθόν. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε μια δίκαιη μετάβαση για τις κοινωνίες που βρίσκονται εδώ και έχουν την ευθύνη απέναντι στην κοινή μας κληρονομιά, να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Και πιστεύω ότι εδώ θα βρούμε τη σοφία να οικοδομήσουμε την ανάπτυξη σε αρμονία με την ανθρωπότητα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: «Είναι τεράστιες οι προκλήσεις μας αλλά δεν μπορούμε να απομειώσουμε τα βήματα που έχουμε κάνει».
Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ντουμπάι:
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.