Πολιτικη & Οικονομια

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τον Βασίλη Βασιλικό

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην πορεία του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βασίλης Βασιλικός υπήρξε βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Ο Βασίλης Βασιλικός υπήρξε βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία © EUROKINISSI

Βασίλης Βασιλικός: Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή στη μνήμη του - Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην πορεία του

Τη μνήμη του Βασίλη Βασιλικού τίμησαν στην Ολομέλεια της Βουλής τηρώντας ενός λεπτού σιγή.

Συγκεκριμένα, αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατα την έναρξη της συζητησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικης οικονομίας και Οικονομικών για τα κοκκινα δάνεια, αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία του Βασίλη Βασιλικού.

Βασίλης Βασιλικός: Η πολιτική διαδρομή

Ο Βασίλης Βασιλικός τοποθετήθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της εκλογικής συνεργασίας Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά στις βουλευτικές εκλογές του 2015, καθώς και στις βουλευτικές εκλογές του 2019 με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία όπου και εξελέγη. Ήταν βουλευτής Επικρατείας από τις 7 Ιουλίου 2019 μέχρι τις 21 Μαΐου 2023.

Ο Βασίλης Βασιλικός υπήρξε βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
Ο Βασίλης Βασιλικός υπήρξε βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία © EUROKINISSI

Λίγες ημέρες μετά το κακό εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ο Βασίλης Βασιλικός είχε απευθυνθεί στους συντρόφους του στο κόμμα, λέγοντας: «Η Νέα Δημοκρατία νίκησε και είναι συνυπεύθυνοι εκείνοι που θεωρούν εαυτούς νικητές, επειδή αύξησαν τα ποσοστά των ψήφων τους. Ας είναι υπερήφανοι που σπρώχνουν τον Λαό σε πύρρειες νίκες, στο πεζοδρόμιο και στις διαμαρτυρίες. Το Αίτημα παραμένει. Η Δημοκρατία πληγωμένη, η Δικαιοσύνη παραπλισμένη, ο Πολιτισμός Τουριστική Ευφορία Και ο Λαός: Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία. Μια Τραγική Φιγούρα». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ