Πολιτικη & Οικονομια

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Τέλος επιτηδεύματος: Μείωση 50% για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες - Οι ανακοινώσεις του Κωστή Χατζηδάκη

Τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. 

Όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό, η μείωση του 50% στο τέλος επιτηδεύματος αφορούσε τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν εισοδήματα υψηλότερα πάνω από το τεκμαρτό. Την ίδια ώρα, το τέλος θα μειωνόταν κατά 25% σε όσους δηλώνουν χαμηλότερα εισοδήματα. Την εξέλιξη για οριζόντια εφαρμογή της μείωσης κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος σε όλους ελεύθερους επαγγελματίες έκανε γνωστή ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Δεν θα ισχύει το τεκμαρτό εισόδημα για τους ελευθέρους επαγγελματίες που θέλουν να ελεγχθούν», σημείωσε ο υπουργός και τόνισε ότι υπάρχουν 9 σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές. «Όποιος θέλει μπορεί να αμφισβητήσει στην ΑΑΔΕ το τεκμήριο διαβίωσης. Η επιβάρυνση στις επιχειρήσεις λόγω τζίρου θα είναι πιο γραμμική, πιο αναλογική και πιο δίκαιη», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxac6pbvs5ip)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ