Πολιτικη & Οικονομια

Παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παρασκευόπουλος - «Η αποχώρησή μου δεν συνδέεται με πικρίες»

Γιατί θεωρεί το 2018 σημείο καμπής για την πορεία του κόμματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος βρίσκεται πλέον εκτός ΣΥΡΙΖΑ © EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Παρασκευόπουλος αποχωρεί από το κόμμα - Τι λέει για την πορεία του κόμματος την τελευταία 5ετία

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε μέσα από άρθρό του στο News247.gr την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην υπουργός στο κείμενό του σημειώνει ότι το βρίσκεται πλέον εκτός του κόμματος, δεν αποτελεί «διαζύγιο από τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς», αλλά ούτε συνδέεται με «πικρίες». 

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παρασκευόπουλος κάνει μία μικρή αναδρομή στο 2018 και σχολιάζει ότι «όταν εμφανίστηκαν συνθήκες αυτοδύναμης πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε αντί να οικοδομεί, να αδρανεί». Σημειώνει ακόμη ότι το κόμμα ενδιαφέρθηκε περισσότερο για την αναζήτηση ψηφοφόρων παρά για την ανανέωση του προγράμματός του και την πολιτική του ταυτότητα. «Η κοινωνική του βάση συρρικνώθηκε και η οικολογική προοπτική ξεχάστηκε. Ο οργανισμός του μετεξελίχθηκε σταδιακά σε μια συγκεντρωτική δομή, όπου η λαϊκή βάση αντί να προπορεύεται έπρεπε να ακολουθεί και να προσυπογράφει. Και βέβαια, κάθε δυνατότητα ενός κόμματος με αρχηγοκεντρική δομή στο εσωτερικό του να διδάσκει στους έξω και να μεθοδεύει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις (αντιπροσώπευση, συμμετοχή, λογοδοσία), ήταν υπονομευμένη "από χέρι"», σημειώνει ο πρώην υπουργός στο άρθρό του

Στο υστερόγραφό του αναφέρεται στην αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Προσωπικά δοκιμάστηκα, ας κρίνουν οι άλλοι, απέκτησα γνώσεις και έγινα ταπεινότερος συνειδητοποιώντας πόσες δυσκολίες και δεσμεύσεις έχει η πολιτική δράση. Δεν παραλείπω όμως τις βαθιές ευχαριστίες: Όχι μόνο στους συναδέλφους μου, αλλά και στους μαθητές και στις μαθήτριές μου που προσήλθαν και εργαστήκαμε μαζί σε υποθέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ύστερα της Βουλής. Θαύμαζα τη δουλειά τους, μοιραστήκαμε πολλά άγχη και λιγότερες χαρές, σήμερα είμαστε όλοι φίλοι. Επίσης, ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους αγωνιστήκαμε για να αντιμετωπίσουμε ειδικά τις βαρβαρότητες που συνδέθηκαν με την έκδοση του γνωστού «επάρατου» νόμου. Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο οφείλω την απότομη είσοδό μου στην τότε κυβέρνηση, και τη δυνατότητα να συμβάλω σε ένα σημαντικό τομέα. Αργότερα έκανε επιλογές που καθόλου δεν με εκφράζουν, αλλά κρατώ τα θετικά. Για την πρόσφατη περίοδο, τέλος, ευχαριστώ τον Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, που μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ εθελοντικά με σημαντικά θέματα του Ευρωκοινοβουλίου». 

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ