Πολιτικη & Οικονομια

Ο Νίκος Μωραΐτης «βλέπει» επιχειρηματίες και χρήμα πίσω από την αποχώρηση των «9» από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν έφυγαν από ιδεολογία», γράφει στο Χ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης
© Facebook / Nikos Moraitis

ΣΥΡΙΖΑ - Νίκος Μωραΐτης: Το σχόλιο του στιχουργό για το παρασκήνιο αποχώρησης των «9» από το κόμμα

Ο Νίκος Μωραΐτης με ένα άρθρο - άποψη στο Documento σχολιάζει τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και την απόφαση των 9 βουλευτών της «Ομάδας Αχτσιόγλου» να αποχωρήσουν από το κόμμα και να ξεκινήσουν τις διεργασίες για τη συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Επιπλέον, σε ανάρτησή του στο Χ, ο γνωστός στιχουργός δεν «βλέπει» πίσω από την αποχώρηση αυτή ιδεολογικά ερείσματα, αλλά «επιχειρηματίες και χρήμα». 

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν έφυγαν από ιδεολογία. Έχουν πίσω τους επιχειρηματίες, χρήμα. Επαγγελματίες των διαδρόμων. Περπατούν και βλέπεις ότι λείπει από μπροστά τους ένα γραφείο. Αυτοί οι άνθρωποι δε χάνονται γιατί έχουν μία Αρχή: Όλα για την καρέκλα μου», γράφει ο Νίκος Μωραΐτης στην ανάρτησή του, παραθέτοντας λίγες γραμμές από το άρθρο του στο μέσο. 

Νίκος Μωραΐτης: Πώς σχολιάζει τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, στο άρθρό του που τιτλοφορείται «Όλα για την καρέκλα μου», γράφει: «Ανακατεύεται το στομάχι μου και μόνο που σκέφτομαι πώς έδρασαν». Σε άλλο σημείο προχωρά σε δύο παρατηρήσεις. Η πρώτη αφορά «τον έντοχο τρόπο με τον οποίο γνωρίζουν να λειτουργούν παρασκηνιακά. Όταν ο Τζανακόπουλος έκανε τα νταηλίκια και άρπαζε από τον γιακά συντρόφους του, τον έβαλαν στην μπάντα σε όλη την προεκλογική εκστρατεία της Αχτσιόγλου, για μη φαίνεται και τη βλάπτει. Εξαφανισμένος! Ο ιθύνων νους του μίσους ήταν, τα νήματα κινούσε, αλλά πίσω από το πανί. Τώρα που εκτός από τον Τζανακόπουλο έχει εκτεθεί και η Αχτσιόγλου με τα «αφόρτιστη», «κουρασμένη» κλπ, τι έκανε; Τραβήχτηκε κι εκείνη πίσω και έβγαλαν μπροστά Χαρίτση – Ηλιόπουλο. Εναλλάσσουν θέσεις από το φως στο σκοτάδι και από το προσκήνιο στο παρασκήνιο με αξιοθαύμαστη ικανότητα. Έχουν άλλωστε εκπαιδευτεί τόσα χρόνια στην πλάτη του Τσίπρα. Αίλουροι της ίντριγκας». 

Η δεύτερη παρατήρηση αφορά την εκτίμηση για την πτωτική πορεία του κόμματος α λα Λαφαζάνη και την πτώση του στο 3%. «Διαφωνώ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι της ίδιας κοψιάς. Δεν έχουν την αριστερή γραφικότητα ενός Λαφαζάνη, ούτε καν ενός Φίλη ή ενός Βίτσα, που μπορεί να βαράς το κεφάλι σου με τη στενοκεφαλιά τους, αλλά δεν μπορείς να παραγνωρίσεις ότι έχουν σταθερές απόψεις – ακόμα και αυτοκαταστροφικές. Οι άνθρωποι αυτοί είναι γεννημένοι για την εξουσία. Γι’ αυτό και μόλις έχασαν την Προεδρία άφρισαν, λύσσαξαν, βγήκαν εκτός εαυτού. Ο Χαρίτσης δε χάνεται. Ο Ηλιόπουλος δε χάνεται. Η Αχτσιόγλου θα ξεκουραστεί πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζεστε. Ο Τζανακόπουλος θα ρίξει νέες γροθιές στην πόρτα της εξουσίας για να μπουκάρει. Θα τους δούμε σε συμμαχίες που ούτε καν μπορούμε σήμερα να φανταστούμε», γράφει ο Νίκος Μωραΐτης. 

Διαβάστε περισσότερα για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ