Πολιτικη & Οικονομια

Στο μνημείο ΕΑΤ-ΕΣΑ και όχι στο Πολυτεχνείο θα καταθέσει στεφάνι ο Κασσελάκης

Άγνωστο αν θα συμμετάσχει στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Κασσελάκης
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στο μνημείο ΕΑΤ-ΕΣΑ θα καταθέσει στεφάνι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης

Στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας και όχι στον χώρο του Πολυτεχνείου θα καταθέσει τελικά στεφάνι ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα βρεθεί στην Καισαριανή στις 12:30.

Η πορεία και το «όχι» από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Άγνωστο παραμένει αν ο κ. Κασσελάκης θα συμμετάσχει και στην καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Ο προκάτοχός του, Αλέξης Τσίπρας, συμμετείχε με το μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη μεγάλη πορεία.

Ωστόσο, ως γνωστόν, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει το κείμενο των «6+6» της Κεντρικής Επιτροπής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι σε χθεσινή εκδήλωση για τα 50 χρονια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπου συμμετείχαν στελέχη της «Ομπρέλας», βουλευτές που υπέγραψαν το κείμενο των «6+6» και μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης έστειλε μέλη της αστυνομικής του φρουράς για να ζητήσει από τους τελευταίους να λάβει μέρος μαζί τους στην πορεία για το Πολυτεχνείο, αντί να να κάνει θεσμικά τις επαφές με τους νεολαίους του κόμματος.

Τα μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν αναρμόδια να αποφασίσουν κάτι τέτοιο και τους παρέπεμψαν στους γραμματείς του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι δεν σκοπεύουν να μπουν στο ίδιο κάδρο με τον νέο πρόεδρο στις τιμητικές εκδηλώσεις.

Σημειώνεται πάντως πως από την πλευρά των δύο γραμματέων του κόμματος σημειώνουν αντίθετα ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τη Νεολαία για τον συντονισμό της οργανωμένης παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου. Στόχος, όπως σημειώνουν, είναι να μην υπάρξει περιθώριο με ευθύνη κανενός να αμαυρωθούν οι επετειακές εκδηλώσεις.

Εξίσου προβληματικό είναι το γεγονός ότι το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι συρρικνωμένο φέτος μετά τις αποχωρήσεις των μελών της «Ομπρέλας». Εξάλλου, μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχουν επιλέξι να ενταχθούν στο μπλοκ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), αντί να συνοδεύουν την νέα ηγεσία του κόμματος.

Το σαρκαστικό σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη

Το όλο ζήτημα σχολίασε σαρκαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Καλά θα κάνει και θα πάει στην πορεία. Δεν ξέρω αν θα πάει με το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ή θα φτιάξει δικό του, της Goldman Sachs, για να έχουμε πλέον μία νέα συνήθεια», είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε επίσης απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης το πρωί στο Πολυτεχνείο στην προσπάθειά του να τιμήσει την ιστορική επέτειο. «Πρέπει να καταλάβουν όλα τα κόμματα ότι αυτοί που εργαλειοποιούν ιστορικά γεγονότα και επετείους και νομίζουν ότι τους ανήκουν τα Πανεπιστήμια πρέπει να αντιμετωπίζονται με έναν τρόπο. Δεν υπάρχουν ανεκτοί τραμπουκισμοί», τόνισε.

Απάντηση Κασσελάκη και κόντρα με Ρωμανό

Για «διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης.

«Δια στόματος κυβερνητικού εκπρόσωπου θεωρεί ότι όποιος έχει εργαστεί στη Goldman Sachs είναι εν δυνάμει υποστηρικτής της δικτατορίας στην Ελλάδα», σημειώνει

Και προσθέτει: «Και αυτοπροσώπως, αποκαλώντας "μόρφωμα" τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση της ρύθμισης του χρέους και της εξόδου από τα μνημόνια».

«Ακόμα και ένα κόμμα που κυβερνάει χέρι-χέρι με την Ακροδεξιά εσωτερικού (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) και εξωτερικού (Βελόπουλος), προσωπικά δε θα το αποκαλούσα ποτέ μόρφωμα, σεβόμενος τη δημοκρατική ψήφο των πολιτών. Όμως αυτή είναι η διαφορά μας», καταλήγει.

Όταν ένα κόμμα περνάει προβλήματα -τα οποία να είστε βέβαιοι ότι θα τα ξεπεράσουμε όλοι μαζί- τότε φαίνεται το ήθος και...

Posted by Stefanos Kasselakis on Thursday, November 16, 2023

Απαντώντας, σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, αναφέρει:

«Επειδή είναι αδύνατον να απαντήσει κανείς σοβαρά στη σημερινή ανακοίνωση-επίθεση του κ. Κασσελάκη, σημειώνουμε μόνο τα εξής:

1. Δεν κατάλαβε τι είπε ο Πρωθυπουργός.

2. Δεν κατάλαβε τι είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

3. Ούτε καν έμαθε να γράφει σωστά το όνομα της εταιρείας στην οποία δούλευε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωεκλογές 2024 - Μαρινίκη Θεοδώρου: Συνέντευξη με την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Μαρινίκη Θεοδώρου: Μία υποψήφια ευρωβουλευτής με πτυχίο… στην Ευρωβουλή

Ψάξαμε πολύ αλλά βρήκαμε και μιλήσαμε με τη μοναδική υποψήφια ευρωβουλευτή με μεταπτυχιακό σε αυτό που καλείται να υπηρετήσει: στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY