Πολιτικη & Οικονομια

Πληροφορίες για αποχώρηση Τζανακόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Θεωρεί ότι δεν μπορεί να συμβαδίσει με τον Στέφανο Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Τζανακόπουλος
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται - Πληροφορίες για επικείμενη αποχώρηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου

Εν μέσω καταιγισμού αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες, θέμα χρόνου θεωρείται να φύγει και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την είδηση μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Σημειώνεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια μέχρι στιγμής για τα τεκταινόμενα στο κόμμα, παρά μόνο συντάχθηκε με την «Ομπρέλα» στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Καταλυτικός παράγοντας φαίνεται να θεωρείται η αποχώρηση του Αριστείδη Μπαλτά, με τον οποίο ο κ. Τζανακόπουλος συνδέεται με βαθιά φιλία και σεβασμό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx0g1jxvs8kp)

Από την πλευρά του Δημήτρη Τζανακόπουλου διαρρέεται ότι όλα θα κριθούν από την πανελλαδική συνεδρίαση της ομάδας Αχτσιόγλου με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, μέσω Ζoom.

Συγκλίνουσες πηγές αναφέρουν ότι ο βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ θα πιέσει την πανελλαδική συνδιάσκεψη της Ν. ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουν ως τη Δευτέρα και δεν πρόκειται να βάλει νερό στο κρασί του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε παραιτηθεί από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια μέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος.

Εάν αποχωρήσει τελικώς ο κ. Τζανακόπουλος, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει με 44 βουλευτές, καθώς έχουν ήδη διαγραφεί από την ΚΟ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα.

Τι θα κάνει η ομάδα Αχτσιόγλου

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι παραπάνω πληροφορίες, μένει να φανεί αν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος θα... ανοίξει τον χορό των αποχωρήσεων και για τα υπόλοιπα μέλη των «6+6», της λεγόμενης και ομάδας Αχτσιόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η ομάδα Αχτσιόγλου επέλεξε την παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιεύοντας ωστόσο ένα κείμενο-«φωτιά» το οποίο προαναγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς τη μελλοντική της αναχώρηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη χθες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν βαθιά προσβλητική και διχαστική, με μια εισήγηση επίθεση στην κοινή λογική, στον κόπο ανθρώπων που δούλεψαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην ιστορία της Αριστεράς», αναφέρει από την αρχή κιόλας της ανακοίνωσης η ομάδα Αχτσιόγλου.

Και προσθέτει μεταξύ άλλων: «Η κατηγορία των υπονομευτών, που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον και κατά τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, όχι απλώς δεν καταδικάστηκε, όπως θα ήταν αναγκαίο για τη συλλογική λειτουργία, αλλά αναβαθμίστηκε. Πρόκειται για μια αδιανόητη επίθεση στην ιστορική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των ανθρώπων του, που δείχνει εκτός των άλλων και πλήρη άγνοια του κόμματος την προεδρία του οποίου ανέλαβε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ακόμα χειρότερα, ο Στ. Κασσελάκης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει αντιδραστικά σχήματα από τη φαρέτρα της alt right και του εγχώριου "αντι-ΣΥΡΙΖΑ" μετώπου: τα κόμματα είναι άρρωστοι οργανισμοί, η αριστερά είναι το άθροισμα των ελίτ και των αποσπασμένων από την πραγματικότητα, ο Ηγέτης είναι ο μόνος που μπορεί να ακούσει τον λαό. Κι αυτό ενώ απευθυνόταν σε ανθρώπους πολλάκις εκλεγμένους από τους συμπολίτες μας σε πολλά επίπεδα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ