Πολιτικη & Οικονομια

Τέμπη: Την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που έχει προτείνει το ΚΚΕ

Το ΠΑΣΟΚ επίσης απέστειλε αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής για τη σύσταση επιτροπής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη: Την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής
Τέμπη: Την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής © ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Τέμπη: Την Τετάρτη η συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής - Το ΠΑΣΟΚ επίσης απέστειλε αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής για την σύσταση επιτροπής

Την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης του ΚΚΕ, για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, όπως αποφάσισε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων.

Τέμπη: Την Τετάρτη η συζήτηση στη Βουλή για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που έχει προτείνει το ΚΚΕ
Τέμπη © ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Η πρόταση του ΚΚΕ αναμένεται να γίνει δεκτή, καθώς αναμένεται να την στηρίξει η ΝΔ και η Πλεύση Ελευθερίας, όπως έχει δηλώσει για το μεν κυβερνών κόμμα ο εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, για την Πλεύση Ελευθερίας, η πρόεδρος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το χρόνο έναρξης της εξεταστικής Επιτροπής και λήξης του χρόνου διερεύνησης της υπόθεσης, θα καθορίσει η Ολομέλεια.

Το αίτημα του ΠΑΣΟΚ

Τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη προτείνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Στο 20σέλιδο αίτημα που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ζητείται η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ποινικά αδικήματα που έχουν τελεστεί κατά την θητεία των πρώην υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόταση, αναφέρουν:

  •  «Για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, ότι «φέρεται να τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά το χρονικό διάστημα από την 6- 11-2016 μέχρι και την 9-7-2019».
  • «Για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Καραμανλή ότι «φέρεται να τέλεσε το αδίκημα της απιστίας σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου και το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος».

Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ οι χειρισμοί των δύο πρώην υπουργών «συνθέτουν ένα πλαίσιο εγκληματικής διαχείρισης κρίσιμων ζητημάτων, ήτοι υπαίτιων πράξεων και παραλείψεων, καθυστερήσεων και παρατάσεων στην εκτέλεση των έργων, διενέξεων μεταξύ αναδόχων και δικαστικών προσφυγών, υποστελέχωσης, ελλιπούς εκπαίδευσης του προσωπικού και έλλειψης τεχνογνωσίας, που έχει καταστήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο ολέθρια επικίνδυνο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.