Πολιτικη & Οικονομια

Πολάκης κατά Σταθάκη: «Το μόνο που θέλετε είναι να κάνετε κακό στον ΣΥΡΙΖΑ»

Τα ερωτήματα που απευθύνει στον πρώην υπουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Παύλος Πολάκης: Η απάντηση στον αποχαιρετισμό του Γιώργου Σταθάκη στον ΣΥΡΙΖΑ - Τα δύο ερωτήματα που του απευθύνει

Ο Παύλος Πολάκης σχολιάζει και απαντά στο άρθρο - «αντίο» του Γιώργου Σταθάκη στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ανάρτησή του στο Facebook. 

Ο βουλευτής του κόμματος χαρακτηρίζει «δακρύβρεχτο» το άρθρο Σταθάκη στο News247.gr και απευθύνει δύο ερωτήσεις στον πρώην υπουργό, ενώ επισημαίνει «στους επαναλαμβανόμενους, άθλιους χαρακτηρισμούς σε μένα και άλλους δεν θα απαντήσω τώρα, όχι γιατί δεν μπορώ να σε βάλω όπως πρέπει στη θέση σου, αλλά γιατί είναι προφανές πως το μόνο που θέλετε μετά την ήττα σας στις εκλογές για πρόεδρο είναι να κάνετε κακό στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Τόσοι είστε». 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Επειδή είμαι ανάμεσα σε δυο χειρουργεία και αντί άλλης απάντησης μέχρι την Κυριακη, σε ένα δακρύβρεχτο άρθρο που είδα στο News247 βγαζω τους στίχους ενός τραγουδιού που κολλάνε κάποιοι στην περίσταση και κάνω δυο ερωτήσεις στον Γιώργο που φευγει…

1) ποιος ήταν συγγραφέας του κυβερνητικού προγράμματος το 2021 και το παρουσίασε στην προγραμματική συνδιάσκεψη;; Άρα σε ποιον κάνεις κριτική για το πρόγραμμα; Η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι ακριβώς αντίθετη από αυτά που γράφεις!!
2) Αυτά που λες στο κείμενο, στις 18-19 Φεβρουαρίου φέτος, που έπαιρνες τηλέφωνα και απαιτούσες να πετάξουν κάποιον από το ψηφοδέλτιο, τα είχες καταλάβει και τότε ή μετά σου ήρθε η φώτιση;

Υγ. Στους επαναλαμβανόμενους άθλιους χαρακτηρισμούς σε μένα και άλλους δεν θα απαντήσω τώρα, όχι γιατί δεν μπορώ να σε βάλω όπως πρέπει στη θέση σου, αλλά γιατί είναι προφανές πως το μόνο που θέλετε μετά την ήττα σας στις εκλογές για πρόεδρο είναι να κάνετε κακό στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ! Τόσοι είστε.

Επειδή είμαι ανάμεσα σε δυο χειρουργεία και αντί άλλης απάντησης μέχρι την Κυριακη , σε ένα δακρύβρεχτο άρθρο που...

Posted by Παυλος Πολακης on Wednesday, November 8, 2023

Ο Γιώργος Σταθάκης αποχαιρετά τον ΣΥΡΙΖΑ: «Η Αριστερά δεν χωρά στο κόμμα Κασσελάκη, Παππά, Πολάκη»

Ο Γιώργος Σταθάκης με ένα άρθρο -που ερμηνεύεται από πολλούς ως προαναγγελία εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ- αποχαιρετά το κόμμα και δηλώνει ότι «η Αριστερά δεν χωρά στο κόμμα Κασσελάκη, Παππά, Πολάκη», σημειώνοντας ότι το «ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε οριστικά με την εκλογή Κασσελάκη». 

Στο άρθρο που φιλοξενεί το News247.gr, ο Γιώργος Σταθάκης γράφει: «Η νίκη της "τάσης Κασσελάκη" στρέφει οριστικά το ΣΥΡΙΖΑ στον "λαϊκισμό" και την πολιτική και ιδεολογική αναβίωση ενός κόμματος που προσομοιάζει στο πάλαι ποτέ, εκτός τόπου και χρόνου πλέον, "παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ". Η "νίκη των λαϊκιστών" δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της απόλυτα καταστροφικής στρατηγικής που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 και μετά». Λίγο αργότερα, ο κ. Σταθάκης υπογραμμίζει για την εκλογή Κασσελάκη:

«Σέβομαι απόλυτα τους συντρόφους και συντρόφισσες που από τη Δευτέρα μετά τις εσωκομματικές εκλογές τα βρόντηξαν και παραιτήθηκαν από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σέβομαι και όσους παραμένουν να αναζητήσουν συνθέσεις, πιθανόν αναδιατάξεις, οργανωμένες αποχωρήσεις ή μελλοντικές ανατροπές. Τους σέβομαι και αυτούς. Ειδικά για ένα κόμμα που παραμένει πολύ μεγάλο, σε οποιαδήποτε σύγκριση, στον ευρωπαϊκό χώρο. Σέβομαι και αυτούς που ψήφισαν Κασσελάκη για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν συναίσθηση της “πολιτικής αυτοκτονίας”, όπως δεν την είχαν και οι οπαδοί του Τσοχατζόπουλου το 1996. Αλλά η δημοκρατία είναι δημοκρατία και περιλαμβάνει και την “πολιτική αυτοχειρία”. Ούτε η πρώτη φορά θα είναι, ούτε και η τελευταία». 

Ο Γιώργος Σταθάκης αναφέρεται ακόμη και στην «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ και το άνοιγμα που φέρεται να έγινε προς τη Χαριλάου Τρικούπη στον β' γύρο των Αυτοφδιοικητικών Εκλογών του Οκτώβρη. «Η "πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ" είναι αδιέξοδη. Μπορεί ουκ ολίγοι να μισοαρθρώνουν την ιδέα της από κοινού καθόδου με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Μερικά στελέχη ποντάρουν στην επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές. Η προσκόλληση φαντάζει ως στρατηγική απόγνωσης. Σίγουρα υποκρύπτει την παραίτηση από το ότι "ο Κασσελάκης θα νικήσει τον Μητσοτάκη". Δυστυχώς από το 2019 και μετά όσοι επενδύουν στη διεύρυνση, στο άνοιγμα, στην κεντρώα στροφή και δεκάδες άλλες ιδέες που οδήγησαν στην "ήττα του 2023", σήμερα βρίσκονται ακόμα πιο μακριά από το να σκεφτούν την "Πολιτική, τη Στρατηγική και τις Συμμαχίες"».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwtbpzst303t)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ