Πολιτικη & Οικονομια

Γ. Οικονόμου: «Μηδενική ανοχή για την βία στα γήπεδα»

«Η πρόκληση βίας στα γήπεδα βρίσκει πεδίο ακόμη και σε μικρές ηλικίες» τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γ. Οικονόμου: «Μηδενική ανοχή για την βία στα γήπεδα»
Γ. Οικονόμου: «Μηδενική ανοχή για την βία στα γήπεδα» © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Βία: Η ανάρτηση του υπουργού Γιάννη Οικονόμου - «Η πρόκληση βίας στα γήπεδα βρίσκει πεδίο ακόμη και σε μικρές ηλικίες» τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Η ΕΛ.ΑΣ., συντονισμένα και οργανωμένα, διαλευκάνει κάθε πράξη ανομίας και παραβατικότητας, δρώντας με βάση τη νομιμότητα και στοχεύοντας στην προστασία του πολίτη από κάθε μορφή παραβατικότητας». 

Αυτό τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την βία στα γήπεδα και την ταυτοποίηση από την Αστυνομία του ατόμου που έριξε κροτίδα στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Οικονόμου:

«H Ελληνική Αστυνομία με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, ταυτοποίησε τον 21χρονο που έριξε κροτίδα στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο υπαίτιος εντοπίστηκε, σε σύντομο επιχειρησιακά χρονικό διάστημα, και παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη. Η ΕΛ.ΑΣ., συντονισμένα και οργανωμένα, διαλευκάνει κάθε πράξη ανομίας και παραβατικότητας, δρώντας με βάση τη νομιμότητα και στοχεύοντας στην προστασία του πολίτη από κάθε μορφή παραβατικότητας. H πρόκληση βίας στα γήπεδα, αλλά και έξω από αυτά, τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων ή και άλλες, βρίσκει πεδίο ακόμη και σε μικρές ηλικίες και αποτελεί πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εγρήγορση και υλοποιεί εντατικά το σχεδιασμό της, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης και της επιτήρησης όσο και σε εκείνο της καταστολής. Ανυποχώρητα και με μηδενική ανοχή».

Νωρίτερα ταυτοποιήθηκε ο οπαδός που έριξε τη κροτίδα στον αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Η Αστυνομία προχώρησε στη ταυτοποίηση του οπαδού που έριξε κροτίδα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στις 22/10 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», με αποτέλεσμα την διακοπή του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πρόκειται για 21χρονο ο οποίος ταυτοποιήθηκε μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και αξιοποίηση πληροφοριών που παραχωρήθηκαν από την πρώτη στιγμή από τον Ολυμπιακό.

Ο 21χρονος εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί και προσήχθη στην ΓΑΔΑ, όπου σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ζακέτα, που φορούσε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ