Πολιτικη & Οικονομια

Έρευνα σε βάθος μετά τον ξυλοδαρμό συλληφθέντα από αστυνομικούς

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ της Τετάρτης

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οικονόμου: Έρευνα σε βάθος μετά τον ξυλοδαρμό συλληφθέντα
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου: Έρευνα σε βάθος μετά τον ξυλοδαρμό συλληφθέντα - Κατά την διάρκεια των επεισοδίων το βράδυ της Τετάρτης

Έρευνα εις βάθος προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μετά την αποκάλυψη οπτικού υλικού όπου αστυνομικοί κακοποιούν νεαρό που έχουν προσαγάγει κατά την διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων στην Αθήνα.

Ειδικότερα, σε δήλωση του, ο κ. Οικονόμου ανέφερε:

«Σχετικά με υλικό που κυκλοφορείται από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς, θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛΑΣ οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση».

Το περιστατικό συνέβη στην πλατεία Βικτωρίας. Οι αστυνομικοί είχαν ακινητοποιήσει έναν διαδηλωτή τον οποίο ξεκίνησαν να χτυπούν.

Στην ίδια περιοχή δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ δέχθηκαν επίθεση από δεκάδες κουκουλοφόρους οι οποίοι επέστρεφαν από τις συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο.

Συμπλοκές όμως, υπήρξαν και στο Μοναστηράκι μεταξύ κουκουλοφόρων και ακροδεξιών. Το περιστατικό συνέβη μέσα στο συρμό του τρένου αλλά και εξωτερικά του σταθμού. Την ώρα μάλιστα που και στις δύο περιπτώσεις υπήρχαν διερχόμενοι πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά προσήχθησαν 60 άτομα εκ των οποίων οι 14 συνελήφθησαν και σήμερα θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ