Πολιτικη & Οικονομια

Κώστας Σημίτης: Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις αλλά συχνά κόντρα στο ρεύμα

H εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Σημίτης: H εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού
Κώστας Σημίτης: H εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

ΔΙΚΤΥΟ: Τιμητική εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη - «Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις αλλά συχνά κόντρα στο ρεύμα» το μήνυμά του

Ειδική εκδήλωση διοργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και η Άννα Διαμαντοπούλου, το Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ και το περιοδικό Μεταρρύθμιση, με την υποστήριξη του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, για να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κώστα Σημίτη

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας κ.α.

Στην εκδήλωση που προλόγισε η Άννα Διαμαντοπούλου, προβλήθηκαν βίντεο από την πορεία του πρώην πρωθυπουργού.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Κώστα Σημίτη στην εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Κώστα Σημίτη στην εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Σημίτης: Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις αλλά συχνά κόντρα στο ρεύμα

Ο Κώστας Σημίτης στον χαιρετισμό που απηύθυνε υπογράμμισε ότι τα προβλήματα λύνονται με προσπάθεια και πως παρά τις αντιστάσεις που υπάρχουν στις αλλαγές, μπορούν να προχωρήσουν με συναινέσεις. Συχνά κόντρα στο ρεύμα, προχωρούν οι αλλαγές, τόνισε και επισήμανε ότι «παρά τα εμπόδια, δεν πρέπει να διστάζουμε».

Ο χαιρετισμός του πρώην πρωθυπουργού αναλυτικά:

«Ευχαριστώ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Άννα Διαμαντοπούλου, τους άλλους ομιλητές και όλους εσάς που ήρθατε απόψε εδώ.

»Προσπάθησα και προσπαθώ με το ΠΑΣΟΚ να συμβάλω στην εξέλιξη της κοινωνίας όχι μόνο υποστηρίζοντας την ελεύθερη διατύπωση των απόψεων αλλά συνεισφέροντας και στη δημιουργική συμβολή τους. Ελπίζοντας να διαμορφωθεί έτσι μια δικαιότερη κοινωνία, ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής.

»Δεν ήταν πάντα εύκολο, γιατί στις αλλαγές υπάρχουν αντιστάσεις. Είναι βαθιά πεποίθησή μου, όμως, πως με προσπάθεια λύνονται προβλήματα. Υπάρχουν δύο λέξεις κλειδιά: το σχέδιο και η συγκυρία. Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο – χωρίς στόχο και πρόγραμμα υλοποίησης. Προχωράς με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά συχνά κόντρα στο ρεύμα.

»Είναι το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί, για να είναι το όφελος που θα προκύψει πολύ μεγαλύτερο. Γι' αυτό και πιστεύω, παρά τα εμπόδια, δεν πρέπει να διστάζουμε. Να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, το θάρρος να συνεισφέρουμε χωρίς δισταγμούς σε μια δημιουργική πρόοδο.

»Σας ευχαριστώ όλους. Η παρουσία σας απόψε ήταν μία ενθάρρυνση για να προσπαθούμε το καλύτερο. Καλό βράδυ».

Εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ προς τιμήν του Κώστα Σημίτη
Εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ προς τιμήν του Κώστα Σημίτη ©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ προς τιμήν του Κ. Σημίτη
Εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ προς τιμήν του Κ. Σημίτη ©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ προς τιμήν του Κ. Σημίτη
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ προς τιμήν του Κ. Σημίτη ©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ για τον Κώστα Σημίτη
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ για τον Κώστα Σημίτη ©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Σημίτη

Εκδήλωση προς τιμήν του πρ. Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη

Κώστας Σημίτης: Εκδήλωση προς τιμήν του μακροβιότερου Έλληνα πρωθυπουργού

Ο Κώστας Σημίτης υπήρξε ο μακροβιότερος Έλληνας πρωθυπουργός, ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαϊστές.

Δύο από τα σημαντικότερα γεγονότα που σφράγισαν την πορεία της χώρας μετά την μεταπολίτευση είναι η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Ιανουαρίου 1981 υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και η ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση την 1η Ιανουαρίου 2001 υπό την Πρωθυπουργία του Κώστα Σημίτη.

ΔΙΚΤΥΟ: Τιμητική εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου - Παρακολουθήστε σε live streaming.
Ο Κώστας Σημίτης με τη σύζυγό του Δάφνη, σε επίσκεψη στη Ρώμη κατά την περίοδο της πρωθυπουργικής του θητείας © EPA/ANSA

«Δύο δεκαετίες μετά και εν μέσω των πολλαπλών κρίσεων που επεφύλασσε ο 21ος αιώνας, επιβεβαιώνεται και επιβραβεύεται η επιμονή και ο εθνικός αγώνας του πρ. πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για να επιτευχθεί η συμμετοχή της χώρας μας στην ΟΝΕ και η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επισημαίνεται σε δήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής ελληνικής σκηνής καθώς δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της νεολαίας. Η επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης για τον Κώστα Σημίτη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού πέρασε από τα «μαγικά χέρια» της Αθηνάς Πανούτσου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, η Αθηνά Πανούτσου, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Συμεών Τσομώκος
Η Άννα Διαμαντοπούλου, η Αθηνά Πανούτσου, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Συμεών Τσομώκος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ