- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πιερρακάκης: «Αξιολόγηση παντού στην εκπαίδευση με πρώτο εμένα - Θα εφαρμοστούν όλα κατά γράμμα»
Τι δηλώνει ο υπουργός Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Κυριάκος Πιερρακάκης: Ο υπουργός Παιδείας για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση και τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να «εφαρμοστεί παντού στην εκπαίδευση η αξιολόγηση των πάντων, ακόμη και η αξιολόγηση της αξιολόγησης, αφού πρώτα εφαρμοστεί και κριθεί» και σημείωσε ότι «θα εφαρμοστούν όλα κατά γράμμα με πρώτο εμένα».
«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συνιστά αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, δέσμευση του πρωθυπουργού και εντολή προς εμάς να την εφαρμόσουμε παντού. Θα επιμείνουμε στην πλήρη εφαρμογή του πλαισίου που έχει ψηφιστεί. Θα εφαρμοστούν όλα κατά γράμμα. Όπου εντοπίζουμε κενά ή γραφειοκρατικά εμπόδια, τότε θα παρεμβαίνουμε με καλή πίστη και πνεύμα συνεργασίας με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Με πρώτο εμένα, όλοι στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αξιολογούμαστε. Και το ίδιο το πλαίσιο αξιολόγησης θα αξιολογηθεί αφού πρώτα εφαρμοστεί και δοκιμαστεί στην πράξη», τόνισε ο υπουργός Παιδείας και παρουσίασε εκ νέου τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την επαγγελματική εκπαίδευση, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τις αλλαγές που ετοιμάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση του και την ανάδειξή του σε κεντρικό ΑΕΙ στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, τις αλλαγές που προωθούνται για την ψηφιακή διδασκαλία στη σχολική εκπαίδευση και τις σκέψεις που υπάρχουν για την ψηφιοποίηση της διαδικασία κάλυψης των κενών στα σχολεία με καθηγητές και δασκάλους, πρόβλημα με ετήσια αναφορά στην ελληνική σχολική εκπαίδευση.
Κυριάκος Πιερρακάκης: «Μεγάλο ενδιαφέρον από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού»
Επίσης, έκανε ειδική αναφορά «στο πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, ως παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων. Βλέπουμε ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού και είμαστε αισιόδοξοι πως αυτό θα μετατραπεί σε πρωτοβουλίες», σημείωσε.
Ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι «κορυφαίοι συνταγματολόγοι έχουν διατυπώσει τη θέση πως μία τέτοια εξέλιξη είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη προς το Σύνταγμα και το ενωσιακό δίκαιο» και υποστήριξε ότι «οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης αποτυπώνουν ότι οι πολίτες έχουν ξεπεράσει τα ταμπού και τα τοτέμ του παρελθόντος. Η πλειοψηφία των πολιτών ζητεί η χώρα να πάει μπροστά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.