Πολιτικη & Οικονομια

Πιερρακάκης: «Αξιολόγηση παντού στην εκπαίδευση με πρώτο εμένα - Θα εφαρμοστούν όλα κατά γράμμα»

Τι δηλώνει ο υπουργός Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης για την αξιολόγηση στην Εκπαίδευση και τα μη κρατικά πανεπιστήμια © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ο υπουργός Παιδείας για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση και τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να «εφαρμοστεί παντού στην εκπαίδευση η αξιολόγηση των πάντων, ακόμη και η αξιολόγηση της αξιολόγησης, αφού πρώτα εφαρμοστεί και κριθεί» και σημείωσε ότι «θα εφαρμοστούν όλα κατά γράμμα με πρώτο εμένα». 

«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συνιστά αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, δέσμευση του πρωθυπουργού και εντολή προς εμάς να την εφαρμόσουμε παντού. Θα επιμείνουμε στην πλήρη εφαρμογή του πλαισίου που έχει ψηφιστεί. Θα εφαρμοστούν όλα κατά γράμμα. Όπου εντοπίζουμε κενά ή γραφειοκρατικά εμπόδια, τότε θα παρεμβαίνουμε με καλή πίστη και πνεύμα συνεργασίας με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Με πρώτο εμένα, όλοι στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αξιολογούμαστε. Και το ίδιο το πλαίσιο αξιολόγησης θα αξιολογηθεί αφού πρώτα εφαρμοστεί και δοκιμαστεί στην πράξη», τόνισε ο υπουργός Παιδείας και παρουσίασε εκ νέου τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την επαγγελματική εκπαίδευση, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τις αλλαγές που ετοιμάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση του και την ανάδειξή του σε κεντρικό ΑΕΙ στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, τις αλλαγές που προωθούνται για την ψηφιακή διδασκαλία στη σχολική εκπαίδευση και τις σκέψεις που υπάρχουν για την ψηφιοποίηση της διαδικασία κάλυψης των κενών στα σχολεία με καθηγητές και δασκάλους, πρόβλημα με ετήσια αναφορά στην ελληνική σχολική εκπαίδευση.

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Μεγάλο ενδιαφέρον από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού»

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά «στο πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, ως παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων. Βλέπουμε ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού και είμαστε αισιόδοξοι πως αυτό θα μετατραπεί σε πρωτοβουλίες», σημείωσε.

Ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι «κορυφαίοι συνταγματολόγοι έχουν διατυπώσει τη θέση πως μία τέτοια εξέλιξη είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη προς το Σύνταγμα και το ενωσιακό δίκαιο» και υποστήριξε ότι «οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης αποτυπώνουν ότι οι πολίτες έχουν ξεπεράσει τα ταμπού και τα τοτέμ του παρελθόντος. Η πλειοψηφία των πολιτών ζητεί η χώρα να πάει μπροστά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.