Πολιτικη & Οικονομια

Ζωή Κωνσταντοπούλου για Χουρδάκη-Παπαϊωάννου: «Ντροπής πράγματα, μάνα και γιος πήραν τις έδρες σπίτι τους» (βίντεο)

Νέο τελεσίγραφο από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας στους δύο πρώην βουλευτές της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζωή Κωνσταντοπούλου
© EUROKINISSI/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Για αδιανόητες συμπεριφορές από τους δύο πρώην βουλευτές της κάνει λόγο η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας

Την επιστροφή των βουλευτικών εδρών της Πλεύσης Ελευθερίας από τον Μιχάλη Χουρδάκη και την Αρετή Παπαϊωάννου ζήτησε εκ νέου η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας διέγραψε τον Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα του. Στη συνέχεια, αυτή την εβδομάδα η μητέρα του και επίσης βουλευτής, Αρετή Παπαϊωάννου, ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται και ότι δεν παραδίδει την έδρα της.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η κ. Κωνσταντοπούλου ήταν σαφής για τους δύο ανεξαρτητοποιημένους βουλευτές της: «Ντροπής πράγματα, μάνα και γιος να πάρουν τις δύο έδρες της Πλεύσης Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη και να τις πάνε στο σπίτι τους».

Κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπείς, αδιανόητες συμπεριφορές», η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε: «Έχω δει πολλούς ανθρώπους στην ζωή μου να θαμπώνονται και από την εξουσία και από το χρήμα. Έχω δει πολλούς ανθρώπους να αλλάζουν».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwoiyf9hep01)

Αναφερόμενη στον Μιχάλη Χουρδάκη, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε: «Δεν με εκπλήσσει. Με θλίβει όμως, ένας καθηγητής πανεπιστημίου να θέλει να δώσει τέτοιο παράδειγμα στους φοιτητές του. Δηλαδή, τι τους λέει, ”οικειοποιούμαστε κάτι που δεν μας ανήκει και εισπράττουμε αποζημιώσεις από τα χρήματα του ελληνικού λαού που ψήφισε ένα κόμμα από το οποίο φύγαμε;”».

Ως προς τους λόγους που οδήγησαν στη διαγραφή του κ. Χουρδάκη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξήγησε ότι «ανέπτυξε μια προσωπική ατζέντα, που ήταν βαθιά δεξιά ατζέντα, έφτασε στις αυτοδιοικητικές εκλογές να δίνει γραμμή υπέρ υποψηφίων της ΝΔ. Η Πλεύση Ελευθερίας έχει αριστερές αρχές και αριστερή αναφορά. Δεν μπορεί ένας από τους 8 βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας να γίνει ”δεκανίκι” του κυβερνώντος κόμματος».

Για την Αρετή Παπαϊωάννου, ανέφερε τα εξής: «Η μητέρα του κ. Χουρδάκη δεν επρόκειτο να εκλεγεί βουλευτής, γιατί ο σχεδιασμός ήταν να κρατήσω την έδρα της Β’ Θεσσαλονίκης, καθώς δίνω μεγάλη έμφαση στην Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία. Άλλαξε ο σχεδιασμός μας, επειδή μας αποστέρησαν την έδρα στην Β’ Πειραιώς και έπρεπε να γίνει ανασχεδιασμός. Έτσι, ενώ της είχαμε δώσει μια τιμητική θέση κάτω από εμένα, λόγω της εκτίμησης στον κ. Χουρδάκη, τελικώς χρειάστηκε να επιλέξω άλλη έδρα και να της δώσω την έδρα της Β’ Θεσσαλονίκης, που ήταν η τελευταία έδρα του κόμματος».

Και πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή είπε ότι η έδρα ήταν ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του κόμματος και της ζήτησα να υπογράψει μια τέτοια δήλωση, την οποία και υπέγραψε. Εμένα ο λόγος μου είναι συμβόλαιο, μετράει καλύτερα από την υπογραφή μου. Άνθρωποι που λένε ότι δεν μετράει ούτε ο λόγος ούτε η υπογραφή τους, πώς κοιτάζουν τους πολίτες στα μάτια;».

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε: «Λυπάμαι που δεν αξιοποιούν την ευκαιρία να αποχωρήσουν με μια ελάχιστη αξιοπρέπεια. Λυπάμαι για αυτήν την κατάντια, αλλά αυτό δεν πρέπει να απογοητεύσει τον κόσμο της Πλεύσης Ελευθερίας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ