Πολιτικη & Οικονομια

Παύλος Μαρινάκης: Οι πολίτες δεν θα πληρώσουν ενδεχόμενες ανατιμήσεις στο ρεύμα

Στήριξη των νοικοκυριών από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παύλος Μαρινάκης: Οι πολίτες δεν θα πληρώσουν ενδεχόμενες ανατιμήσεις στο ρεύμα - Η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε την απόφαση για οικονομική στήριξη των νοικοκυριών που θερμαίνονται από το ηλεκτρικό ρεύμα © ΑΠΕ/ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

Παύλος Μαρινάκης: Οι πολίτες δεν θα πληρώσουν ενδεχόμενες ανατιμήσεις στο ρεύμα - Η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την οικονομική στήριξη των νοικοκυριών που θερμαίνονται από το ηλεκτρικό ρεύμα, με την επισήμανση ότι οι πολίτες δεν θα πληρώσουν ενδεχόμενες ανατιμήσεις.

Μιλώντας στο briefing των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Ελλάδα έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας διά θαλάσσης, πρόκειται για μία σύνθετη και δύσκολη διαδικασία» επεσήμανε ερωτηθείς σχετικά.

Σε ερώτηση για τη στάση της Τουρκίας στο Μεσανατολικό και κατά πόσον οι πρόσφατες αναφορές του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε τα εξής:

«Εμείς θέλουμε να διαφυλάξουμε τον διάλογο, αλλά δεν εξαρτάται μόνον από εμάς, πρέπει να δούμε συνέπεια και προσήλωση και από την άλλη πλευρά. Προφανώς όλα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση. Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει από τα κυριαρχικά της δικαιώματα, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στο Μεσανατολικό, ωστόσο κανείς, και φαντάζομαι ούτε η Τουρκία, θέλει να ξεφύγει η κατάσταση. Από εκεί και πέρα θα δείξουν τα γεγονότα των επομένων ημερών και εβδομάδων».

Σε ερώτηση για το Μεταναστευτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η μάχη κατά των κυκλωμάτων διακινητών είναι διαρκής, ότι οι αρμόδιες αρχές είναι σε επιφυλακή και ότι «οφείλουμε να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τους διακινητές».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ