Πολιτικη & Οικονομια

Τσακαλώτος κατά Κασσελάκη: Οι θέσεις του δεν συνάδουν με την Αριστερά - Ευθύνες και σε Τσίπρα

Τι είπε για το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη που στήριξαν τον νέο πρόεδρό τους

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
© EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τραυματισμένος από την εκλογική διαδικασία και επέρριψε την ευθύνη στα στελέχη που στήριξαν τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη

Σε κριτική προς τον Στέφανο Κασσελάκη επιδόθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για τις εξελίξεις στο κόμμα μετά τις εσωκομματικές εκλογές και την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ προεδρικών και μη.

Αναφορικά για το εάν ετοιμάζεται για έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος είπε πως σε δύσκολες στιγμές με όσα συμβαίνουν στον κόσμο και στη Γάζα, σημείωσε πως χρειάζεται ηρεμία.

«Δεν έχω απαίτηση να είμαι σε κόμμα που συμφωνούν με εμένα», είπε και παρέπεμψε σε εξελίξεις οι οποίες θα πρέπει να τρέξουν στις επόμενες εβδομάδες. «Αυτό που θα κριθεί είναι εάν υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανανεωτική αριστερά», σημείωσε σε συνέντευξή του στον τ/σ Kontra.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwhvy21pzto9)

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως θα πρέπει να συζητηθούν όλα και η Αριστερά να καταθέσει προτάσεις στον δημόσιο διάλογο, όπως η μείωση του χρόνου εργασίας. 

«Το άγχος μου είναι εάν υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο Κέντρο για την ανανεωτική αριστέρα. Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Οι θέσεις Κασσελάκη δεν συνάδουν με την Αριστερά»

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη, είπε πως, όπως φάνηκε στην δημοσκόπηση της GPO, οι πολίτες δεν τον καταλαβαίνουν ως αριστερό και πως οι θέσεις του δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές θέσεις της Αριστεράς.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε δε πως ήταν αντίθετος με την εκλογή αρχηγού από τη βάση και το είχε εκφράσει πριν το τελευταίο συνέδριο.

Aπό την άλλη, επισήμανε πως ο κ. Κασσελάκης έχει νομιμοποιημένη θέση, ενώ τόνισε πως δεν ακούει στα σοβαρά τα περί καθαίρεσής του.

Βέβαια, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως υπάρχει κόσμος στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν νιώθει ότι μπορεί να έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη και πως η πλειοψηφία έχει χάψει το επιχείρημά του για λαμπερά πρόσωπα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον κ. Κασσελάκη για την απουσία του στις ΗΠΑ για μέρες, ενώ τόνισε πως θα έπρεπε να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών εκλογών, κάτι που δεν έγινε.

«Η ηγεσία πρέπει να είναι ανοιχτή στην κριτική», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στα σχόλια του Στέφανου Τζουμάκα περί ολιγαρχίας που οδήγησαν στην διαγραφή του, λέγοντας πως ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να απαντήσει πολιτικά.

Τα στελέχη που στήριξαν Κασσελάκη και ο Πολάκης

Αναφορικά με το κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, επέρριψε την ευθύνη στα στελέχη που στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη, τα οποία -όπως είπε- επιδόθηκαν σε προσωπικές επιθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τραυματισμένος από την εκλογική διαδικασία και υπογράμμισε ότι τις επόμενες εβδομάδες δοκιμάζεται η ενότητα του κόμματος.

«Δεν είμαι αισιόδοξος», σημείωσε και τόνισε πως ήταν λάθος οι διαγραφές στελεχών από τον κ. Κασσελάκη των στελεχών, όπως ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Νίκος Φίλης. «Εάν θέλεις την ενότητα, πρέπει να συζητάς εξοντωτικά για να την πετύχεις», είπε.

Ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε δε πως «θα τεστάρουμε τις επόμενες μέρες και εβδομάδες εάν υπάρχει χώρος για την ανανεωτική αριστερά. Όχι για να κυριαρχήσει».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwhwtpuwyhqp)

Για τον Παύλο Πολάκη, ο κ. Τσακαλώτος παρέπεμψε σε συμπεριφορές του λέγοντας πως κάνει επιθέσεις και μιλά άσχημα, κάτι που ο ίδιος δεν κάνει: «Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη συντονιστή, δεν στέλνεις σήμα για ενότητα. Ο κ. Πολάκης ήταν ο πιο επιθετικός και το είχε δείξει όλα αυτά τα χρόνια».

Και πρόσθεσε: «Εμείς δεν απαντάμε έτσι. Εμείς βάζουμε, όχι μόνο η Ομπρέλα, έχουμε και ανθρώπους που υποστήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου στον πρώτο γύρο, είναι και άλλοι που ανησυχούν για την πορεία αυτού του κόμματος».

Οι ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα

Μάλιστα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επέρριψε ευθύνες και στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως η στάση που κράτησε κατά τις εσωκομματικές εκλογές είναι μέρος του τραύματος που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή.

«Αν ήμουν ο Τσίπρας, πριν από τις εκλογές θα έλεγα τρία πράγματα. Πρώτον ότι δεν υποστηρίζω κανέναν, ότι δεν πρέπει κανείς να λέει ότι τον στηρίζω και τρίτον ότι κανείς δεν πρέπει να λέει ότι με υπονομεύει», είπε χαρακτηριστικά.

Αντίδραση Πολάκη: Με προκάλεσες πολύ, θα τα πούμε στα Όργανα

Από τον Παύλο Πολάκη ήρθε η πρώτη αντίδραση στα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξή του στο Kontra.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής των τομεαρχών του κόμματος προανήγγειλε σύγκρουση στα όργανα της παράταξης, γράφοντας στο Facebook:

«Ευκλείδη με προκάλεσες πολύ, αλλά ΔΕΝ θα σου απαντήσω. Μην ανησυχείς και μην μπερδεύεσαι, δεν υπάρχουν αδιέξοδα, θα τα πούμε στα Όργανα!»

Ευκλειδη με προκάλεσες πολύ,αλλά ΔΕΝ θα σου απαντησω. Μην ανησυχείς και μην μπερδεύεσαι , δεν υπάρχουν αδιέξοδα ,θα τα πούμε στα Όργανα!

Posted by Παυλος Πολακης on Wednesday, October 25, 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ