Πολιτικη & Οικονομια

Αιχμές από Κουμουνδούρου για Φίλη: Αν συμμερίζεται τον Τζουμάκα γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ;

Βαθαίνει η κόντρα μετά τη διαγραφή Τζουμάκα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κουμουνδούρου για Φίλη: Αν συμμερίζεται τον Τζουμάκα γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ; - Βαθαίνει η κόντρα μετά την διαγραφή Τζουμάκα
Κουμουνδούρου για Φίλη: Αν συμμερίζεται τον Τζουμάκα γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ; - Βαθαίνει η κόντρα μετά την διαγραφή Τζουμάκα © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Κουμουνδούρου για Φίλη: Αν συμμερίζεται τον Τζουμάκα γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ; - Βαθαίνει η κόντρα μετά την διαγραφή Τζουμάκα

Δεν έμεινε αναπάντηση η αντίδραση του Νίκου Φίλη στην απόφαση Κασσελάκη να θέσει εκτός ΣΥΡΙΖΑ τον Στέφανο Τζουμάκα, την οποία ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη ενέργεια».

Πηγές από την Κουμουνδούρου σχολίασαν πως «μάλλον ο Νίκος Φίλης δεν είδε, δεν άκουσε, δεν διάβασε την αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα στον ΣΚΑΪ ότι έχει εγκατασταθεί η ολιγαρχία και η διαπλοκή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ’, στρεφόμενος ευθέως συνολικά εναντίον του κόμματος και των μελών του».

Σημείωσαν δε, χαρακτηριστικά, πως «η επίκληση αυτή του Νίκου Φίλη, ότι η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα αφορούσε πολιτική ή και προσωπική κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι προσχηματική».

Για να διαμηνύσουν προς Φίλη και… πάσα κατεύθυνση εντός κόμμματος: «Αν ο Νίκος Φίλης ή οποιοδήποτε στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμερίζεται την συγκεκριμένη αναφορά του Στέφανου Τζουμάκα, τίθεται το ερώτημα, γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;».

 Η στήριξη του Ν. Φίλη στον διαγραφέντα Τζουμάκα

Σε έντονο ύφος ο Νίκος Φίλης σχολίασε νωρίτερα τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, επικρίνοντας την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη. Σημείωσε ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Η ανάρτηση του Νίκου Φίλη:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα, που βαθαίνει την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας. Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στ. Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση.

Με ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη «αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση» των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πώς εννοεί το Συνέδριο, τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!

Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα, που βαθαίνει την κρίση στον...

Posted by Νίκος Φίλης on Friday, October 20, 2023

Η ανάρτηση Κασσελάκη για τον Στέφανο Τζουμάκα

«Τιμώ τους αγώνες του Στέφανου Τζουμάκα τόσο κατά την περίοδο της Χούντας όσο και στη Μεταπολίτευση.
Δεν μπορώ όμως να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως «ολιγαρχικό» και «διαπλεκόμενο».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwdb86nvd1qp)

Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με λύπη τον παραπέμπω στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω.

Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ