Πολιτικη & Οικονομια

Χάρης Δούκας: «Αρχικά θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Όλγας»

Τι είπε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και τη διπλή ανάπλαση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρης Δούκας: «Αρχικά θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Όλγας», δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Αθήνας - Τι είπε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, κάμερες, αστυνόμευση.
Ο Χάρης Δούκας περιέγραψε τις προτεραιότητές του για τον δήμο Αθηναίων © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Χάρης Δούκας: «Αρχικά θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Όλγας», δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Αθήνας - Τι είπε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, κάμερες, αστυνόμευση.

Για τις προτεραιότητές του μίλησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, τονίζοντας ότι τα προβλήματα της πρωτεύουσας δεν έχουν χρώματα και κόμματα.

 «Το ντιμπέιτ ήταν καταλυτικό, την τελευταία εβδομάδα και όσο περνούσαν οι ημέρες πίστευα ότι θα κερδίσω, δηλαδή από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά», αποκάλυψε το πρωί της Πέμπτης ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σχετικά με τη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Νομίζω ότι οι πολίτες προτίμησαν μία νέα, θετική πρόταση, όχι τοξική, με συγκεκριμένες θέσεις, η οποία αφορούσε τις γειτονιές, τα μικρά καθημερινά θέματα που όμως είναι πολύ σημαντικά, δηλαδή θέματα για το πράσινο, την καθαριότητα, τα πεζοδρόμια», ανέφερε στη συνέχεια.

Σε ερώτηση για το ποια είναι η θέση του για τη διπλή ανάπλαση, ο ίδιος ανέφερε: «Θέλουμε να συνεχίσει, είναι κοστολογημένο στο πρόγραμμά μου, το μόνο άγχος μου είναι να προχωρήσει. Έχω σκέψεις που σχετίζονται με τη Λεωφόρο».

Και συμπλήρωσε: «Να γίνει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, πολύ ωραίο, βιοκλιματικό. Θέλω να δω τους ανθρώπους και τους φορείς. Να δημιουργηθεί ίσως μία ιστορική κερκίδα για τους κατοίκους της περιοχής. Υπάρχει επίσης μεγάλο πρόβλημα με τα γήπεδα 5Χ5, θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα μικρό γήπεδο, ιστορικό. Θέλω να προχωρήσει πολύ γρήγορα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwcaxiau4tpl)

Χάρης Δούκας: Τα προβλήματα της Αθήνας δεν έχουν χρώματα και κόμματα

Σχετικά με το θέμα της τοποθέτησης καμερών, για το οποίο είχε υπάρξει και προεκλογική αντιπαράθεση, ο κ. Δούκας δήλωσε πως δεν αποτελεί προτεραιότητα.

«Στο Βέλγιο είδαμε ότι υπήρχαν κάμερες και είδαμε τους πυροβολισμούς. Το θέμα είναι να υπάρχει αστυνομία προκειμένου να αποτρέψουμε το έγκλημα, στόχος είναι η ασφάλεια. Φώτα, κοινωνική ένταξη, αστυνόμευση και κάμερες. Ενα συνολικό πακέτο που εγώ προσωπικά θα δώσω μάχη για αυτό», εξήγησε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwcam1p7d0ox)

Αναφορικά με τις προτεραιότητες που έχει θέσει για την Αθήνα, ο ίδιος είπε: «Αρχικά θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Όλγας και μετά θα δημιουργήσω ένα γραφείο για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας».

«Εγώ πλέον είμαι δήμαρχος Αθηναίων, το χρέος μου είναι να λύσω προβλήματα στις γειτονιές, με αυτό ξυπνάω και με αυτό κοιμάμαι», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το αν αισθάνεται ότι είναι μία προσωπική νίκη των αυτοδιοικητικών εκλογών, δήλωσε: «Η νίκη είναι νίκη της Αθήνας, το μήνυμα από εμένα είναι ότι τα προβλήματα της Αθήνας δεν έχουν χρώματα και κόμματα, είναι όλων των πολιτών. Θέλουμε να συνεργαστούμε με όσους πολίτες θέλουν να λύσουμε προβλήματα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ