Πολιτικη & Οικονομια

Στέφανος Κασσελάκης: Συνέδριο στις 23 - 25 Φεβρουαρίου

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Συγκρούσεις μετά τη διαγραφή Τζουμάκα - Οι αντιδράσεις και οι επικρίσεις από την Κουμουνδούρου - Το χρονικό του ανοιχτού πολέμου
ΣΥΡΙΖΑ: Συγκρούσεις μετά τη διαγραφή Τζουμάκα - Οι αντιδράσεις και οι επικρίσεις από την Κουμουνδούρου - Το χρονικό του ανοιχτού πολέμου © ΑΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ - Στέφανος Κασσελάκης: Συνέδριο στις 23-25 Φεβρουαρίου - Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024 εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα της Τετάρτης (18/10).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για «ένα Συνέδριο το οποίο θα εκφράσει την ενότητα, τη σύνθεση και τη φυγή προς τα εμπρός», «ένα Συνέδριο που θα μας οδηγήσει σε μια ανοδική πορεία που θα καταγραφεί και στις ευρωεκλογές».

«Πιστεύω σε εσάς, πιστεύω σε εμάς, πιστεύω ότι μαζί θα κερδίσουμε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπογραμμίζοντας: «Πηγαίνουμε σε ένα μεγάλο συνέδριο για την κοινωνία».

Προηγουμένως πρότεινε τη διοργάνωση 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων με συγκεκριμένες θεματικές (ενδεικτικά: ακρίβεια, κοινωνικό κράτος, στέγη και κόκκινα δάνεια, πρωτογενής παραγωγή, ευρωπαϊκό όραμα, θεσμοί, σύγκλιση με Ευρώπη κ.α) τα οποία θα ξεκινήσουν μέσα στον Νοέμβριο και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο.

Στην «επίθεση» η Ομπρέλα

Το θέμα του Συνεδρίου έχει προκαλέσει αναταραχή στο κόμμα, με την «Ομπρέλα» να δίνει στη δημοσιότητα ένα κείμενο-«καταπέλτη» κατά του Στέφανου Κασσελάκη λίγο πριν την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Στο κείμενο που κατέθεσαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ασκείται έντονη κριτική για την στάση του Στέφανου Κασσελάκη σε σειρά θεμάτων όπως η εξωτερική πολιτική, οι αυτοδιοικητικές εκλογές, τα εργασιακά αλλά και θέματα δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζεται επίσης η ανάγκη να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος τον Νοέμβριο με βάση της απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Καμία ένταση μεταξύ Πολάκη και Χαρίτση»

Εν τω μεταξύ, πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, πηγές από το περιβάλλον του προέδρου, σχολίαζαν ως «προϊόν επιστημονικής φαντασίας» τα δημοσιεύματα περί έντασης μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Αλέξη Χαρίτση στη συνεδρίαση της ΕΠΕΚΕ του κόμματος. «Όχι μόνο δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο, αλλά όλοι όσοι ήταν πραγματικά παρόντες, μιλούν για τον άψογο συντονισμό του Παύλου Πολάκη και την υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση όλων των συμμετεχόντων και βεβαίως του Αλέξη Χαρίτση», αναφέρουν οι πηγές.

Τέλος, αναφορικά με την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκει βηματισμό και τα στελέχη του ανταποκρίνονται με πλήρη επάρκεια στα καθήκοντα τους δεν αρέσει σε κάποιους» και πως «σε αυτό το πλαίσιο πυκνώνουν οι επιθέσεις και η προσπάθεια αποδόμησης των στελεχών του».

«Χαρακτηριστική περίπτωση η είδηση περί ακόμη μίας άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Καθόλου περίεργο αφού ως γνωστόν ο Παύλος Πολάκης μέσω του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αποκαλύψει πληθώρα γαλάζιων σκανδάλων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος», προσθέτουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ