Πολιτικη & Οικονομια

Πουτινομανία

Θα πρέπει να μας προβληματίζει

27017-103909.JPG
Θανάσης Χειμωνάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
82019-165444.jpg

Λένε πως ελάχιστοι πολιτικοί κατόρθωσαν να ενώσουν τον ελληνικό λαό. Σύμφωνα με άλλους, κανείς δεν το κατάφερε. Σήμερα όμως, υπάρχει ένας ηγέτης που έκανε τους ακροδεξιούς αλλά και ένα σάπιο κομμάτι της ελληνικής Αριστεράς να γίνει ένα. Και μάλιστα, ο άνθρωπος αυτός δεν είναι καν δικός μας, είναι ξένος. Μιλάμε φυσικά για τον Βλάντιμιρ Πούτιν!

Έτσι είναι φίλοι μου. Στον μικρόσωμο Ρώσο ηγέτη οι μεν βλέπουν τον Ιβάν τον τρομερό, οι δε τον Στάλιν. Και εντάξει για τους συμπατριώτες μας «υπερπατριώτες» δεν εκπλήσσομαι. Ο Πούτιν είναι μπρατσαράς, εθνίκι του σκοτωμού, πολεμοχαρής, ξανθός και γαλανομάτης αντικατοπτρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το πρότυπο της Άριας Φυλής (κάτι που δεν συμβαίνει με τους σκουρόχρωμους ντόπιους φυρερίσκους). Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά είναι και φουλ ορθόδοξος! Εκπροσωπεί δε το Ξανθό Γένος που θα σώσει την Ελλάδα μας όπως είπε ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Η ο Γέρων Παϊσιος. Ή ο Δημοσθένης Λιακόπουλος. Τους μπερδεύω όλους αυτούς…

Η άλλη όχθη είναι αυτή που, για πολλοστή φορά, εκπλήσσει δυσάρεστα. Έτσι, συναντάς άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως «αριστερά» να πίνουν νερό στο όνομα του αυταρχικού Ρώσου δυνάστη. Έχοντας μείνει στην εποχή που ο Βλαδίμηρας ήταν αρχηγός της Κα Γκε Μπε τον θεωρούν κομμουνιστή και είναι βέβαιοι πως αυτός είναι που θα ενώσει τους προλετάριους όλων των χωρών στην αέναη μάχη κατά του νεοφιλελευθερισμού. Το πιο σίγουρο όμως είναι πως ο Πούτιν εκφράζει το άσβεστο μίσος που αυτοί οι ψευτοαριστεροί τρέφουν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, χαρακτηριστικός. Οι ανεκδιήγητοι ρωσόφωνοι εθνικιστές τραμπούκοι που έχουν παρατσούκλια ως κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου και καταρρίπτουν για πλάκα αεροπλάνα με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς αποκαλούνται «Αντιφασίστες μαχητές» οι οποίοι δήθεν μάχονται το «ναζιστικό ουκρανικό καθεστώς». Φυσικά, τα ποσοστά των νεοναζιστών στην Ουκρανία είναι δέκα φορές μικρότερα από αυτά στην όμορφη Ελλαδάρα μας αλλά τι σημασία έχει;

Το κακό είναι πως η πουτινομανία στη χώρα μας έχει προ πολλού ξεφύγει από τα στενά όρια του ίντερνετ και των καφενείων. Ακόμα και σοβαρά ΜΜΕ υιοθετούν με ενθουσιασμό την ρωσική προπαγάνδα. Τελευταίο κρούσμα η μούφα φωτογραφία που παρουσιάστηκε σε ρωσικό κανάλι η οποία, και καλά, αποδείκνυε πως το Μπόινγκ των μαλαισιανών αερογραμμών το κατέρριψαν ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη. Στο Εξωτερικό η είδηση δεν έπαιξε πουθενά. Εδώ αναμεταδόθηκε ως «Το συγκλονιστικό ντοκουμέντο που ανατρέπει τα δεδομένα.

Προσωπικά πιστεύω πως ο Βλάντιμιρ Πούτιν αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους για την ανθρωπότητα σήμερα. Ενδεχομένως πάνω από τον ISIS, πάνω από την άνοδο του νεοναζισμού. Ένας κοινοβουλευτικός δικτάτορας που δολοφονεί απροκάλυπτα αντιφρονούντες, που διώκει ομοφυλόφιλους, που έστειλε στα (νέα) γκούλαγκ τρία νεαρά κορίτσια επειδή τραγούδησαν ροκ μέσα σε μια εκκλησία.

Ένας ιμπεριαλιστής (ναι σύντροφοι, ο ιμπεριαλισμός δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των Αμερικανών) ηγέτης που διαμελίζει χώρες και προσαρτά εδάφη. Ακριβώς στα βήματα του Αδόλφου Χίτλερ. Και όλα αυτά χωρίς καν κάποια ιδεολογία. Απλώς στο όνομα της αναβίωσης ενός κράματος τσαρικής Ρωσίας και ΕΣΣΔ. Το γεγονός πως ο άνθρωπος αυτός μετράει χιλιάδες υποστηριχτές ανάμεσα στους συμπατριώτες μας θα πρέπει να μας προβληματίζει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωεκλογές 2024 - Μαρινίκη Θεοδώρου: Συνέντευξη με την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής
Μαρινίκη Θεοδώρου: Μία υποψήφια ευρωβουλευτής με πτυχίο… στην Ευρωβουλή

Ψάξαμε πολύ αλλά βρήκαμε και μιλήσαμε με τη μοναδική υποψήφια ευρωβουλευτή με μεταπτυχιακό σε αυτό που καλείται να υπηρετήσει: στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY