Πολιτικη & Οικονομια

Δέσμευση για συνέχιση του θετικού διαλόγου μεταξύ Παπαδοπούλου - Ακτσαπάρ

Συνάντηση των Υφυπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας στην Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δέσμευση για συνέχιση του θετικού διαλόγου μεταξύ Παπαδοπούλου - Ακτσαπάρ
Υπουργείο Εξωτερικών: Συνάντηση των Υφυπουργών Ελλάδας - Τουρκίας © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Υπουργείο Εξωτερικών: Συνάντηση των Υφυπουργών Ελλάδας-Τουρκίας στην Αθήνα - Συμφώνησαν για συνέχιση του θετικού διαλόγου

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη (17/10), στην Αθήνα η συνάντηση της Υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου και του Τούρκου ομολόγου της, Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή θέματα όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να οικοδομήσουν πάνω στην ήδη υπάρχουσα θετική ατμόσφαιρα, προκειμένου να εντοπισθούν πεδία συμφωνίας και συνεργασίας σε διμερές και διεθνές επίπεδο.

Εξέτασαν τις διαδικασίες προετοιμασίας του επικείμενου Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας το Δεκέμβριο, καθώς και τους υπάρχοντες διαύλους επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και των διερευνητικών/συμβουλευτικών συνομιλιών.

Εν προκειμένω, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για τη συνέχιση του διαλόγου, με σκοπό την επίτευξη συναντίληψης.

H συνάντηση με Φραγκογιάννη

Χθες είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη με τον Burak Akçapar για τη διεξαγωγή του 5ου γύρου συνομιλιών για το Κοινό Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας μεταξύ των δύο κρατών.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τον κοινό τους στόχο να παραγάγουν απτά αποτελέσματα για το 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ), που θα διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, επί ζητημάτων που άπτονται της Θετικής Ατζέντας, όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, οι μεταφορές, η ενέργεια, οι επιστήμες, η τεχνολογία, η γεωργία, το περιβάλλον, η κοινωνική ασφάλιση και υγεία, η νεολαία, η εκπαίδευση και ο αθλητισμός.

Η επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν

Στο θετικό κλίμα των συζητήσεων μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας είχε προηγηθεί επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν χθες για τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ