Πολιτικη & Οικονομια

«Κλείδωσε» η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ

«Η Ελλάδα είναι παίκτης, έχει ρόλο σε αυτή την υπόθεση» δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Κλείδωσε» η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ
Μητσοτάκης: Θα επισκεφτεί το Ισραήλ σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το Ισραήλ σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο - «Η Ελλάδα είναι παίκτης, έχει ρόλο σε αυτή την υπόθεση» δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας

Την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τις επόμενες μέρες στο Ισραήλ προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (17/10).

Ενημέρωσε πως θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις αύριο για το επικείμενο ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Η Ελλάδα στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα και να ζει σε καθεστώς ασφάλειας

«Εξετάζεται όντως μια επίσκεψη του πρωθυπουργού. Θα δούμε πότε θα γίνει. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι η Ελλάδα έχει να παίξει ένα ρόλο. Είναι συνομιλητής του Ισραήλ, της ισραηλινής κυβέρνησης. Αυτό το οποίο εμείς πιστεύουμε και υποστηρίζουμε μέσα από την ευρωπαϊκή διάσταση που έχει δοθεί σε αυτή την μεγάλη ανθρωπιστική αλλά και κρίση ασφάλειας που εκτυλίσσεται στο πεδίο της Μέσης Ανατολής, είναι ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα. Υπάρχει μια θηριωδία η οποία έχει συμβεί από τη Χαμάς. Είναι μια τρομοκρατική οργάνωση και αυτό πρέπει να υποστηριχθεί».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwat3kz39xtl)

«Η Ελλάδα είναι παίκτης έχει ρόλο σε αυτή την υπόθεση» ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «δεν πρέπει να εξελιχθεί η κρίση σε περιφερειακή».

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών

Τρεις ημέρες πριν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον ισραηλινό λαό και τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς. Επίσης επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευθούν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας.

Η συνάντηση Γεραπετρίτη - Νόαμ Κατς

Στο πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Ισραηλινό Πρέσβη Νόαμ Κατς.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο σχέδιο πέντε σημείων για τη διαχείριση της κρίσης, το οποίο παρουσίασε στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των αμάχων και την ανάγκη δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρόμων. Επίσης, τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που που συνδέουν τις δύο χώρες ενώ καταδίκασε κάθε μορφή τρομοκρατικής δράσης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ