Πολιτικη & Οικονομια

Το ΚΚΕ κέρδισε ξανά Καισαριανή, Πετρούπολη και Χαϊδάρι

«Το άλμα έγινε» λέει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υψωμένες αριστερές γροθιές από μέλη του ΚΚΕ και σημαίες του κόμματος
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Οι δήμοι που κέρδισε το ΚΚΕ στον β' γύρο - Επανεκλογή για Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα - Το μήνυμα Κουτσούμπα

Ξανά «κόκκινη» έγινε η Πάτρα, αλλά και ακόμη τρεις δήμοι της Αττικής μετά τον β' γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023. Ο Κώστας Πελετίδης εξελέγη και πάλι δήμαρχος Πατρέων, ενώ δήμοι που η Λαϊκή Συσπείρωση είχε χάσει στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές έβγαλαν ξανά σήμερα δήμαρχο που φέρει τη στήριξη του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ μετρά ενισχυμένες τις δυνάμεις του. Ο Περισσός «βάφει» ξανά «κόκκινους» τους δήμους της Καισαριανής, της Πετρούπολης και του Χαϊδαρίου. Ο Ευάγγελος Σίμος εκλέγεται με 55,33% νέος δήμαρχος Πετρούπολης, στο Χαϊδάρι ο Μιχαήλ Σελέκος βγαίνει δήμαρχος με 55,23% και ο Ηλίας Σταμέλος στην Καισαριανή εκλέγεται δήμαρχος με 61,77%. 

Ο Ηλίας Σταμέλος νέος δήμαρχος Καισαριανής

«Το άλμα έγινε, η παρένθεση έκλεισε! Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ξανά Δημοτική Αρχή στην Καισαριανή! Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες που στήριξαν, ψήφισαν τη Λαϊκή Συσπείρωση, όλους και όλες όσοι βοήθησαν σε αυτή τη μάχη. Ιδιαίτερα όλους τους συντρόφους και συναγωνιστές που πλαισίωναν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης δουλεύοντας ακούραστα όλη την προεκλογική περίοδο. Δώσαμε έναν αγώνα τίμιο, καθαρό, με τα τεκμηριωμένα επιχειρήματά μας, πρόσωπο με πρόσωπο με τους κατοίκους της γειτονιάς μας. Με βασικό κριτήριο και στόχο να παλέψουμε μαζί με τον λαό της Καισαριανής για τις ανάγκες μας κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που δυσκολεύει καθημερινά τη ζωή όλων μας. Με αυτό το κριτήριο θα πορευτούμε και το επόμενο διάστημα έχοντας την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου. Γιατί σε εμάς δεν ταιριάζει, είναι ξένο σώμα, το ψέμα, η λάσπη, οι συκοφαντίες που ακολούθησε η απερχόμενη διοίκηση, που το μόνο που κατάφερε ήταν να δυσφημίσει την πόλη μας και τίποτε άλλο», δήλωσε ο κ. Σταμέλος σήμερα στην Καισαριανή, πανηγυρίζοντας τη νίκη του και πρόσθεσε:

«Ως Δημοτική Αρχή ξέρουμε ότι η δύναμή μας βρίσκεται στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες όλων των κατοίκων της Καισαριανής. Μαζί θα πορευτούμε αυτό τον δρόμο, της περηφάνιας, της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης. Γιατί εμείς σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε όχι για να ξεχωρίσουμε τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο! Γιατί η σημερινή νίκη είναι όλης της Καισαριανής. Γιατί δεν χωρίζουμε τον κόσμο με βάση τις πολιτικές επιλογές που μπορεί να έκανε ο καθένας και η καθεμιά.  Για εμάς η διαχωριστική γραμμή είναι μία: από τη μία οι ανάγκες των πολλών και από την άλλη τα κέρδη και τα συμφέροντα των λίγων. Έχουμε διαλέξει μεριά. Με τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία! Μαζί θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολλών που με τη δουλειά τους και τον ιδρώτα τους παράγουν τον πλούτο. Μαζί θα υπερασπιστούμε την ιστορία της Καισαριανής. Μαζί θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων του Δήμου μας που με τη δουλειά τους φροντίζουν την πόλη. Μαζί θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παιδιών, της νεολαίας. Μαζί θα υπερασπιστούμε τη φροντίδα για την τρίτη ηλικία. Μαζί με τον λαό της Καισαριανής, θα παλέψουμε για να πάρουμε όλοι ανάσες ανακούφισης, θα διεκδικήσουμε όλα όσα έχουμε ανάγκη. Γιατί ξέρουμε να παλεύουμε, ξέρουμε και να νικάμε». 

Χοροί στο Χαϊδάρι

Ο Ευάγγελος Σίμος δήμαρχος Πετρούπολης

«Το άλμα έγινε»: Το μήνυμα του Δημήτρη Κουτσούμπα

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που και στον β' γύρο τίμησαν με την ψήφο τους τη "Λαϊκή Συσπείρωση" με το γαρύφαλλο. Το βήμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ενισχύθηκε αυτή την Κυριακή παραπέρα με την εκλογή δημάρχων της "Λαϊκής Συσπείρωσης": Στην Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη, στην Καισαριανή με τον Ηλία Σταμέλο, στο Χαϊδάρι με τον Μιχάλη Σελέκο, στην Πετρούπολη με τον Βαγγέλη Σίμο, ενώ τη στιγμή αυτή δίνεται η μάχη ψήφο την ψήφο και στον Τύρναβο με τον Στέλιο Τσικριτσή» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του για το αποτέλεσμα του β' γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

«Έτσι», επισήμανε, «μαζί με την Ικαρία που από τον πρώτο γύρο εξέλεξε δήμαρχο τον Φανούρη Καρούτσο, η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι πλειοψηφία σίγουρα σε πέντε, συνολικά, δήμους της χώρας».

«Οι δημοτικές αυτές αρχές θα αποτελούν στήριγμα του λαού στον καθημερινό του αγώνα για τα δικαιώματά του, θα είναι αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις και στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της τοπικής διοίκησης ως μακρύ χέρι του κράτους» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «ιδιαίτερα η συνεχιζόμενη για τρίτη φορά επικράτηση στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, στην Πάτρα, παρά τον βρώμικο πόλεμο που δέχτηκε η δημοτική αρχή δείχνει την επιβράβευση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων της Πάτρας στη δημοτική αρχή Πελετίδη με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αυτή έχει. Μια δημοτική αρχή, δηλαδή, που παλεύει και έχει αποτελέσματα υπέρ του λαού της Πάτρας επειδή ακριβώς ήταν μαχητική αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις, στο κράτος, στους μηχανισμούς, επειδή δεν συμβιβάστηκε με το σημερινό αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο».

«Είναι μια νίκη που έχει γενικότερη πολιτική σημασία που δείχνει ποιά χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η αναμέτρηση στην αντιλαϊκή πολιτική όπως αυτή υλοποιείται και σε τοπικό επίπεδο αλλά και γενικότερα» υπογράμμισε.

«Το υψηλό ποσοστό αποχής τόσο στον α' όσο και στον β' κυρίως γύρο, παρόλο που εμείς δεν υιοθετούμε μια τέτοια στάση, θεωρούμε ότι περικλείει, όμως, επίσης, σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι σε τοπικές αρχές που υλοποίησαν την κυρίαρχη πολιτική, απόρριψη της λογικής του "μικρότερου κακού" δηλαδή της επιλογής μεταξύ δύο υποψηφίων που δεν διαφέρουν και πολύ σε κεντρικά ζητήματα, αλλά και απαξίωσης, πρέπει να πούμε, απέναντι σε αυτό το θεσμό της τοπικής διοίκησης με τον ταξικό αντιλαϊκό του χαρακτήρα. Προφανώς είναι ζητούμενο η διαμαρτυρία να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή στο κίνημα, τελικά, στην οργανωμένη πάλη, στη διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά» σημείωσε.

«Συνολικά επιβεβαιώνεται και με τα σημερινά αποτελέσματα ότι παρά τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό, ακόμα, σταθεροποιείται και ενισχύεται συνεχώς ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών-λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ. μΈχουμε επίγνωση των μεγάλων ευθυνών μας για να είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό, μαζί του στα μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Μια πολιτική που ειδικά σε τοπικό επίπεδο, στους δήμους, στις Περιφέρειες, έχει συμμάχους τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ. Για να δυναμώσουμε, λοιπόν, τον αγώνα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες είμαστε εδώ και συνεχίζουμε» τόνισε καταλήγοντας στις δηλώσεις του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw970nc8y2ex)

Διαβάστε περισσότερα για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας
Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική γραμμή του κόμματος το γεγονός ότι έχασε, ούτε φυσικά υπονοεί κάτι τέτοιο ο συναγωνιστής Θ. Μαργαρίτης. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ένας άλλος «αρχηγός»

Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;
Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;

«Η επιστροφή σε σχήματα και ιδεοληψίες του αλήστου μνήμης παρελθόντος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ανάκαμψης για το κόμμα που (θέλει να) εκπροσωπεί τη φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα»

Podcast «50 χρόνια Μεταπολίτευση»: Νίκος Παναγιώτου και Χρήστος Φραγκονικολόπουλος συζητούν με τον αναπληρωτή καθηγητή Σωτήρη Πετρόπουλο για το κράτος και την κοινωνία πολιτών
Podcast 50 χρόνια Μεταπολίτευση: Το κράτος και η κοινωνία των πολιτών

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σωτήρης Πετρόπουλος συζητά με τους καθηγητές Χρήστο Α. Φραγκονικολόπουλο και Νίκο Σ. Παναγιώτου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.