Πολιτικη & Οικονομια

ΓΕΕΘΑ: Δεν εστάλη ελληνικό πλοίο στα σύνορα του Ισραήλ

Διαψεύδεται δημοσίευμα του BBC

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελληνικά πολεμικά πλοία
Ελληνικά πολεμικά πλοία © ΓΕΕΘΑ

Πηγές του ΓΕΕΘΑ και του Πολεμικού Ναυτικού διαψεύδουν ρεπορτάζ του BBC και υπογραμμίζουν ότι υπάρχει μόνο ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο στην περιοχή, το οποίο είναι ενταγμένο στην επιχείρηση UNIFIL της ειρηνευτικής ομάδας του ΟΗΕ για τον Λίβανο

Πηγές του ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν είδηση που μετέδωσε το BBC για φερόμενη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, με αποστολή ελληνικού πολεμικού πλοίου στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

Αναλυτικότερα, πηγές του ΓΕΕΘΑ και του Πολεμικού Ναυτικού υπογραμμίζουν ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει το πλοίο που είναι ενταγμένο στην επιχείρηση UNIFIL της ειρηνευτικής ομάδας του ΟΗΕ για τον Λίβανο και τίποτα άλλο.

Eπισημαίνεται ότι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση εμπλοκής της Ελλάδας, πέραν της ρητής καταδίκης, στην κρίση στη Μέση Ανατολή και τι γίνεται με την ελληνική φρεγάτα που πλέει στην περιοχή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ούτε κάποιου πλοίου ούτε κάποιας φρεγάτας που να εμπλέκεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ».

Η είδηση που μετέδωσε το BBC

Στο liveblog του BBC για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, έκανε την εμφάνισή της μια είδηση από ανταποκρίτρια ότι ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να έχει αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

«Πριν από ώρες στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Άμυνας της στρατιωτικής συμμαχίας δυτικών εθνών του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν από τον Yoav Gallant, τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τις “αδικαιολόγητες τρομοκρατικές ενέργειες” της Χαμάς - αλλά προέτρεψαν επίσης το Ισραήλ να απαντήσει με “αναλογικότητα”», αναφέρει μεταξύ άλλων το BBC

Και προσθέτει: «Όταν πρόκειται για συγκεκριμένη βοήθεια, ορισμένοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ λένε ότι παρέχουν πρακτική υποστήριξη στο Ισραήλ. Ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να αναπτύσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο - είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου».

ΓΕΕΘΑ: Δεν εστάλη ελληνικό πλοίο στα σύνορα του Ισραήλ

Την Πέμπτη, δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ ενέπλεκαν και τη φρεγάτα «Ψαρά» ως συνοδευτικό πλοίο του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS GERALD R. FORD».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ