Πολιτικη & Οικονομια

Οι ντελιβεράδες του Μπέου

Έχει καταλάβει ότι αυτοί που θα τον βοηθήσουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο να μεταδώσει το μήνυμά του είναι αυτοί που θα το καταγγείλουν μεταδίδοντάς το ξανά και ξανά

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αχιλλέας Μπέος
© ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Αχιλλέας Μπέος: Οι ομοφοβικές και ομοεχθρικές δηλώσεις του και η συνεχής αναμετάδοση του λόγου του

Η εισαγωγή του Μπέου στις ανοησίες που είπε για τον Κασσελάκη ήταν η φράση «Θα πω κάτι το οποίο θα παίξει πολύ σε όλη την Ελλάδα αύριο». Βλέπετε, ο δήμαρχος Βόλου ήξερε ότι αυτού του είδους οι ανοησίες τραβούν δημοσιογράφους και παρουσιαστές με τη δύναμη που τα κακά τραβούν τις μύγες. Και ήξερε ότι ακριβώς αυτή η έλξη θα τον βοηθούσε να περάσει το μήνυμά του σε πολύ περισσότερους από όσους βρίσκονταν κάτω από το βήμα στο οποίο μιλούσε.

Οι «ειδικοί» που ανακάλυψαν επικοινωνιακό χάρισμα στον άνθρωπο που με την εκλογή του κατάφερε να ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα πιο χαμηλά δεν θα το πουν, αλλά ο Μπέος έχει αληθινές επικοινωνιακές ικανότητες. Καταλαβαίνει την επικοινωνία. Και έχει καταλάβει ότι αυτοί που θα τον βοηθήσουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο να μεταδώσει το μήνυμά του είναι αυτοί που θα το καταγγείλουν μεταδίδοντάς το ξανά και ξανά.

Αναφερόμενος, λοιπόν, στην (γεμάτη παλιό καλό μισογυνισμό, αλλά αυτό προφανώς δεν ενοχλεί τον Μπέο) επιθυμία του γοητευτικού Στέφανου να αποκτήσουν με τον Τάιλερ δύο αγόρια με παρένθετη μητέρα, απευθύνθηκε στον Κασσελάκη και είπε «Δηλαδή, τι θέλεις να πεις εσύ με τα κανάλια που σε προβάλουν, ότι εμείς οι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε πού@@@δες;». Πρόκειται για μια φράση που, όχι μόνο δεν έχει σχέση με τα όσα είπε ο Κασσελάκης, αλλά δεν βγάζει και κανένα νόημα. Πιθανότατα επειδή δεν χρειάζεται να βγάλει νόημα αφού το μόνο που ήθελε ο Μπέος ήταν να βγάλει από το στόμα του η λέξη «που@@ης» και έτσι να υποδαυλίσει τη βλακώδη και χωρίς καμία λογική φοβία σύμφωνα με την οποία «θέλουν να μας κάνουν όλους που@@@δες» (αν ρωτάτε «ποιοι;» είναι επειδή δεν ξέρετε για τον σατανικό ρόλο της Νέας Τάξης Πραμάτων).

Ο στόχος του είναι να συγκινήσει τους ομοφοβικούς και ομοεχθρικούς συμπολίτες. Να εμφανιστεί στα μάτια τους ως αυτός που δεν κωλώνει να μιλήσει ντρέτα (όπως θα έλεγε και ο γοητευτικός Στέφανος), ως αυτός που η πολιτική ορθότητα δεν πρόκειται να του κλείσει ποτέ το στόμα. Δεν μιλάω για τους δεκάδες που ήταν παρόντες στην ομιλία του, αλλά για τις χιλιάδες που είναι διασκορπισμένοι στην Ελλάδα και στους οποίους το μήνυμά του θα έφτανε με έναν μόνο τρόπο: με τη συνεχή αναμετάδοση.

Το ότι η αναμετάδοση γίνεται για να καταγγελθεί ο ομοεχθρικός λόγος του Μπέου δεν τον απασχολεί καθόλου. Δεν απευθύνεται σε όσους θεωρούν τον ομοεχθρικό λόγο άξιο καταγγελίας. Απευθύνεται στους υπόλοιπους. Και τους υπόλοιπους όχι μόνο δεν τους ενοχλούν οι καταγγελίες, αλλά αποτελούν και την πιστοποίηση ότι ο Μπέος «απειλεί το σύστημα» γιατί «μιλάει ελεύθερα». Έτσι οι τάχα καταγγέλλοντες μετατρέπονται σε ντελιβεράδες και διαφημιστές του λόγου του Μπέου και πολύτιμοι βοηθοί στη φανερή πια προσπάθεια του να παίξει έναν πολιτικό ρόλο μεγαλύτερο από αυτόν του δημάρχου Βόλου. Γι’ αυτό στην ίδια ομιλία μίλησε για «γιατρούς και δικηγόρους που κυβέρνησαν και μας έφεραν εδώ» αντιπαραβάλλοντας σε αυτούς τους «καταστροφείς» τον χωρίς πτυχίο εαυτό του (εν τω μεταξύ το «εδώ» είναι στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, γιατρό πρωθυπουργό δεν είχαμε και ο μόνος που είχε ασκήσει δικηγορία ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά το κοινό στο οποίο απευθύνεται ο Μπέος δεν νοιάζεται για τέτοιες λεπτομέρειες).

Το «που@@@δες» ήταν το δόλωμα χάρη στο οποίο άλλη μια φιγούρα του αντισυστημικού αγώνα θα κοσμήσει τον πάνθεον της ελληνικής πολιτικής ζωής. Και θα το καταφέρει χάρη στους ντελιβεράδες του. Αυτούς που, αναπαράγοντας, τάχα ή γνησίως, οργισμένοι ξανά και ξανά τις ανοησίες του, το μόνο που καταφέρνουν είναι να τις διαδώσουν σε όσους περισσότερους μπορούν και να διασφαλίσουν ότι το μήνυμα του Μπέου θα φτάσει σε όλους τους παραλήπτες του. Και μπράβο τους.

Υ.Γ.:Επειδή πολλοί μπορεί να αναρωτιέστε, οι άνθρωποι σαν τον Μπέο αντιμετωπίζονται μόνο με χλευασμό. Όταν τους αντιμετωπίζεις οργισμένος και ανήσυχος, τους κάνεις την καλύτερη δυνατή διαφήμιση. Και σίγουρα δεν αναπαράγεις τις χοντράδες που λένε ελπίζοντας να αναπαραχθούν. Έχουν άλλωστε τόσες άλλες ανοησίες να χλευάσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ