Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι πολίτες στήριξαν τις επιλογές μας και στις 13 Περιφέρειες»

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αλκιβιάδη Στεφανή στην Μυτιλήνη

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Kυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλκιβιάδη Στεφανή
Συνάντηση του Πρωθυπουργού στη Λέσβο με τον Αλκιβιάδη Στεφανή (ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/EUROKINISSI)

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι πολίτες στήριξαν τις επιλογές μας και στις 13 Περιφέρειες» - Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδη Στεφανή

Στον αύλειο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Λέσβο συναντήθηκε σήμερα (9/10) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με το συνδυασμό «Νέα Δυναμική» Αλκιβιάδη Στεφανή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στεφανής πέρασε πρώτος στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με 39,98% έναντι του σημερινού Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη με 33,81%.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας Στεφανή πριν δυο μήνες στον ίδιο χώρο ο Kυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι τότε «ξεκινούσαμε ένα δρόμο που μπορεί να φάνηκε δύσκολος. Και πράγματι δεν ήταν εύκολη απόφαση. Σήμερα όμως αισθάνομαι περισσότερο παρά ποτέ δικαιωμένος γι' αυτή την επιλογή μας».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι πολίτες στήριξαν τις επιλογές μας και στις 13 Περιφέρειες»
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι πολίτες στήριξαν τις επιλογές μας και στις 13 Περιφέρειες»

 «Οι πολίτες στήριξαν τις επιλογές μας και στις 13 Περιφέρειες»

«Δεν αφήνουμε πράγματα στη μέση, όντως. Κι επειδή έχουμε μία καλή εμπειρία στο να κερδίζουμε εκλογές, είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη φορά πάλι νικητές θα είμαστε. Από την πρώτη στιγμή δώσαμε πολιτικό περιεχόμενο στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες και νομίζω ότι σήμερα έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε δικαιωμένοι γι' αυτή μας την επιλογή», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και σημείωσε: «Οι Έλληνες πολίτες με τον τρόπο τους επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία, στηρίζοντας τις επιλογές τις οποίες κάναμε και στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Σε κάποιες δε, πρέπει να σας πω ότι τα αποτελέσματα ήταν και άκρως εντυπωσιακά. Στην Αττική ξεπεράσαμε το 45%, στην Κεντρική Μακεδονία ξεπεράσαμε το 60%. Αν θα σας έλεγα πριν από πέντε χρόνια ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μία Περιφέρεια η οποία ήταν ανέκαθεν αριστερόστροφη, θα έπαιρνε 60%, -γιατί αυτό το ποσοστό πήραμε- θα λέγατε μάλλον ότι έχω βάλει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη. Πετύχαμε όμως και αυτό μας τον στόχο, κερδίσαμε 7 Περιφέρειες από την πρώτη Κυριακή, αλλά προφανώς δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες και να στηρίξουμε εκείνους τους Περιφερειάρχες στους οποίους δώσαμε ανοιχτή πολιτική στήριξη».

Στήριξη στον Αλκιβιάδη Στεφανή

Μιλώντας για τον Αλκιβιάδη Στεφανή είπε ότι είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικά μεθοδικός, εξαιρετικά οργανωμένος. «Νομίζω το διαπιστώσατε κι εσείς εδώ από τον τρόπο με τον οποίο διεξήγαγε όλη του την προεκλογική εκστρατεία. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει όραμα για το Βόρειο Αιγαίο, έχει πάθος για αυτό το οποίο κάνει. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι ένας εξαιρετικός Περιφερειάρχης.

»Και χρειαζόμαστε, φίλες και φίλοι, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, Περιφερειάρχες οι οποίοι βρίσκονται στο ίδιο κεντρικό μήκος κύματος με την κυβέρνηση. Διότι οι Περιφερειάρχες θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικούς πόρους. Και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα και να μοιραζόμαστε το ίδιο αναπτυξιακό όραμα για τις Περιφέρειες της χώρας.

»Πόσω μάλλον όταν συζητάμε για μια πολύ ευαίσθητη Περιφέρεια όπως είναι το Βόρειο Αιγαίο. Διότι εδώ το διακύβευμα δεν είναι μόνο η αναπτυξιακή δυναμική, εδώ έχουμε και άλλα ζητήματα εθνικού περιεχομένου τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε.

«Αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική»

«Βλέπετε, αυτή τη στιγμή, τα τραγικά γεγονότα τα οποία εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή μας. Αυτή την αδιανόητη επίθεση με απίστευτες εικόνες βαρβαρότητας εις βάρος απλών Ισραηλινών πολιτών. Μια επίθεση την οποία καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή με τον πιο απερίφραστο τρόπο, αναγνωρίζοντας απόλυτα το δικαίωμα στο Ισραήλ σε αυτοάμυνα. Όμως όλα αυτά μπορούν να έχουν άλλες παράπλευρες εξελίξεις. Γνωρίζετε ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στα πράγματα το 2019 θέσαμε ως κεντρικό στόχο την επιβολή μιας αυστηρής αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής και σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε το στόχο μας.

»Θυμάστε την κατάσταση που επικρατούσε εδώ στα νησιά σας και το τι συμβαίνει σήμερα. Για να μην βρεθούμε όμως πάλι αντιμέτωποι με αντίστοιχες καταστάσεις, θα πρέπει να επιμείνουμε ακριβώς σε αυτή τη γραμμή την οποία έχουμε χαράξει. Δίκαιη αλλά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική με έμφαση στην εξωτερική φύλαξη των συνόρων. Έκανα μεγάλη προσπάθεια, φίλες και φίλοι, για να μπορέσω να πείσω την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει επιτέλους το αυτονόητο. Δεν θα είναι οι άθλιοι διακινητές αυτοί που θα καθορίζουν ποιος μπαίνει στην Ευρώπη. 

»Και έχουμε πια μια συνολική ευρωπαϊκή στήριξη σε αυτή την πολιτική την οποία ακολουθούμε. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, φίλες και φίλοι, την πολυπλοκότητα των προκλήσεων και καταλαβαίνετε γιατί ειδικά εδώ, στο Βόρειο Αιγαίο, αυτή η μάχη έχει την ξεχωριστή της σημασία», συμπλήρωσε.

Και κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε από όλες και όλους να κάνουν την τελική προσπάθεια. «Πιστεύω, ότι εάν μας λέγατε πριν από δύο μήνες ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό το οποίο έβγαλε η χθεσινή κάλπη, μάλλον θα λέγατε ότι είμαστε πάλι υπερβολικά αισιόδοξοι.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι πολίτες στήριξαν τις επιλογές μας και στις 13 Περιφέρειες»
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι πολίτες στήριξαν τις επιλογές μας και στις 13 Περιφέρειες»

Στο βήμα τον Πρωθυπουργό διαδέχτηκε ο κ. Στεφανής, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να υπάρξει έξι μέρες ακόμα για τη νίκη στις εκλογές. «Νίκη που θα σημάνει μια αναπτυξιακή πορεία για τα νησιά του βορείου Αιγαίου σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής ασφάλειας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ