Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Σαφές το πολιτικό μήνυμα από το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών

Ικανοποίηση στη ΝΔ για τον «γαλάζιο χάρτη»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης: Σαφές το πολιτικό μήνυμα από το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών
Στο εκλογικό κέντρο του νικητή των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής Νίκου Χαρδαλιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ©ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Σαφές το πολιτικό μήνυμα από το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών

Στο εκλογικό κέντρο του νικητή των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής (8/10) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Νίκο Χαρδαλιά για τη νίκη του, που -με καταμετρημένο το 40%- συγκέντρωσε ποσοστό 46,26% και μίλησε για σαφές το πολιτικό μήνυμα από το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw3abw1jge01)

«Σαφές πολιτικό στίγμα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε συγχαρητήρια στους περιφερειάρχες και δημάρχους που κέρδισαν από την πρώτη Κυριακή, τονίζοντας ότι το πολιτικό μηνυμα που εκπέμπεται είναι πως οι πολίτες επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στην ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για σαφές πολιτικό στιγμα, σημειώνοντας ότι ήδη έχουν κριθεί επτά Περιφέρειες.

Ο ίδιος μίλησε για σημαντική επικράτηση του Νίκου Χαρδαλιά και του Απόστολου Τζιτζικώστα, καθώς και των υποψηφίων σε Δυτική Ελλάδα κια Ήπειρο, που κατέκτησαν ποσοστά πολύ υψηλότερα από εκείνα της ΝΔ (στις εθνικές εκλογές).

«Μονο σε μία Περιφέρεια θα έχει η αντιπολίτευση παρουσία, κάτι από το οποίο εξάγονται συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το χρώμα του χάρτη, κάνοντας λόγο για «γαλάζιο της δημιουργίας» και επισήμανε ότι συνεχίζεται η μάχη για την καθημερινότητα. «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη δουλειά της και θα δώσει τη μάχη του δεύτερου γύρου εκεί που δεν κρίθηκαν οι αναμετρήσεις» τόνισε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «ανεξαρτήτως πολιτικής διάστασης είμαστε εδω για να συνεργαστούμε με κάθε Περιφερειάρχη· τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw3a5a1v25bt)

Τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αττικής

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αττικής, με καταμετρημένο το 40% των ψήφων, έχουν ως εξής:

Νίκος Χαρδαλιάς 46,26% (215.954 ψήφοι, 51 έδρες)

Γιώργος Ιωακειμίδης 15,95% (74.459 ψήφοι, 12 έδρες)

Γιάννης Πρωτούλης 14,05% (65.593 ψήφοι, 10 έδρες)

Γιάννης Σγουρός 13,13% (61.313 ψήφοι, 10 έδρες)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ