Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης: Νέες διοικήσεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας έως το τέλος του έτους

Προανήγγειλε επίσης κίνητρα για να υπηρετούν οι γιατροί στα νησιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
© SOOC/Giannis Dimitropoulos

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Νέες διοικήσεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ως το τέλος του έτους - Καμία ανοχή σε άθλιες συνθήκες

Για την παροχή «πολύ γενναίων κινήτρων», προκειμένου γιατροί που μετακινούνται σε μονάδες υγείας των νησιών και των λοιπών απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας «να παραμένουν εκεί για πιο μεγάλο χρονικό διάστημα», έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε ότι από τις αρχές του 2024 όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας θα έχουν νέες διοικήσεις, οι οποίες θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους με αντικειμενικά κριτήρια.

«Όταν ορκίστηκα υπουργός Υγείας κάναμε μία τηλεδιάσκεψη και κατέστησα σαφές ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης ευθύνη για ζητήματα που άπτονται της υγιεινής των χώρων του νοσοκομείου αλλά και των ασθενών», είπε ο υπουργός Υγείας, με αφορμή την καρατόμηση του διοικητή του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» λόγω της πολύ κακής κατάστασης σε χώρους νοσηλείας.

«Οι διοικητές πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση. Δεν θα υπάρξει ανοχή απέναντι σε αυτό. Υπάρχει ένα ζήτημα ευθύνης», υπογράμμισε.

Μιλώντας στη συνέχεια για ριζική ανασύσταση του ΕΣΥ, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι 130 νοσοκομεία και 150 κέντρα υγείας θα απορροφήσουν χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αναφερόμενος σε περαιτέρω αλλαγές στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ, προανήγγειλε 17 μονάδες εγκεφαλικών.

Για τις ελλείψεις στα φαρμακεία, ο υπουργός Υγείας είπε ότι έλαβε αποφάσεις για την παράλληλη απαγόρευση εξαγωγών και τόνισε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα σε ελλείψεις φαρμάκων στην Ε.Ε.

Για την αποχώρηση του πρόεδρου του ΕΟΦ, Δημήτρη Φιλίππου, ξεκαθάρισε ότι έληξε η θητεία του και ότι δεν παραιτήθηκε.

Σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζεται στον Άγιο Σάββα, όπου ασθενείς με καρκίνο δέχονται τα φάρμακα για τις θεραπείες τους στο σπίτι, τόνισε ότι το «μοντέλο» αυτό πρόκειται να επεκταθεί.

«Θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα σε όσους ασθενείς μπορούμε», ανέφερε, ενώ μίλησε ακόμα για «αποστολή των ακριβών φαρμάκων στο σπίτι του ασθενή για να μην περιμένουν στις ουρές στα φαρμακεία».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvzuk61kagvt)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ