Ελλαδα

Ο Χρυσοχοΐδης καρατόμησε τη διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Όλγα»

Μετά από καταγγελίες για τις συνθήκες στην ψυχιατρική κλινική

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το νοσοκομείο «Αγία Όλγα»
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Παύεται η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» με απόφαση Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Την απομάκρυνση της διοίκησης του νοσοκομείου της Αθήνας «Αγία Όλγα» διέταξε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στο νοσοκομείο μετέβη ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της ψυχιατρικής κλινικής, μετά τις σχετικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στη δήλωσή του, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος ανέφερε τα εξής:

Η αλήθεια πρέπει να λέγεται με το όνομά της. Εδώ, στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» υπάρχουν εικόνες που μας προσβάλλουν. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η παρούσα ηγεσία του Υπουργείου, όπως και η προηγούμενη, ελέγχθη από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας, ενώπιον όλων των διοικητών των νοσοκομείων ολόκληρης της χώρας, πρώτη στο μέλημα κάθε διοίκησης θα είναι η διατήρηση των όρων υγιεινής, αλλά και αξιοπρέπειας, όχι μόνο στα χειρουργεία και τα εργαστήρια, αλλά κατά κύριο λόγο στους χώρους νοσηλείας και στους χώρους προσωπικής υγιεινής. Γεγονός που σημαίνει ότι η σημερινή κατάσταση εδώ είναι απαράδεκτη.

Ήδη το υπουργείο έχει προγραμματίσει και έχει εντάξει σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης την πλήρη ανακαίνιση όλων των ψυχιατρικών κλινικών, όλων των γενικών νοσοκομείων της χώρας, έργο που ανέρχεται σε περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ. Η ανακαίνιση θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες και πριν την έναρξη του νέου χρόνου. Επίσης, υπάρχει και η προοπτική μιας ιδιωτικής χορηγίας. Όλα αυτά δεν δικαιολογούν τη σημερινή κατάσταση και αυτό είναι απολύτως βέβαιο.

Και ο υπουργός κι εγώ όποτε χρειάζεται, αλλά και η αρμόδια ΔΥΠΕ, η οποία επιβλέπει το συγκεκριμένο Νοσοκομείο και η αρμόδια υποδιοικήτρια, η οποία επιβλέπει τις ψυχιατρικές δομές έχουν επανειλημμένως τονίσει και το λέω και το υπογραμμίζω ότι, οι διοικήσεις πρέπει να βλέπουν κάθε κομμάτι του Νοσοκομείου σαν να είναι το σπίτι τους.

Άρα, υπάρχει συγκεκριμένο θέμα διοικητικής ολιγωρίας, τα αίτια και την έκταση του οποίου θα εξετάσω αμέσως μετά και θα εισηγηθώ στον αρμόδιο υπουργό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ