Πολιτικη & Οικονομια

Μ. Βορίδης για ΟΑΚΑ: Εγκαλείται η κυβέρνηση που είναι η μόνη που έχει μεριμνήσει για το ζήτημα

Οι δηλώσεις του για Κασσελάκη και Μπέο στον ΣΚΑΪ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μ. Βορίδης για ΟΑΚΑ: Εγκαλείται η κυβέρνηση που είναι η μόνη που έχει μεριμνήσει για το ζήτημα
Μ. Βορίδης για ΟΑΚΑ: Εγκαλείται η κυβέρνηση που είναι η μόνη που έχει μεριμνήσει για το ζήτημα © Εurokinissi

Μ. Βορίδης: Οι δηλώσεις του για ΟΑΚΑ, Κασσελάκη και Μπέο στον ΣΚΑΪ 

Για το θέμα του ΟΑΚΑ μίλησε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. Παρατήρησε πως «υπήρξε διαχρονική παράλειψη για τη συντήρηση αυτών των εγκαταστάσεων -και όχι μόνο αυτών. Εγκαλείται σήμερα η κυβέρνηση, η οποία είναι η μόνη που έχει μεριμνήσει για το ζήτημα αυτό. Είναι η μόνη κυβέρνηση που έχει δεσμεύσει ποσά, 57 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ».

Τόνισε επίσης ότι «προκηρύχθηκε η μελέτη, ο διαγωνισμός, μεγάλος διαγωνισμός, διεθνής, γιατί τα ποσά ήταν μεγάλα. Ο διαγωνισμός στην πρώτη φάση του υπήρξε άγονος. Η έκθεση η πρώτη, το 2020, εξ όσων γνωρίζω και όσα διάβασα στα ΜΜΕ, τη λέξη ‘’επικίνδυνο από στατικής πλευράς’’ δεν τη λέει. Το ‘’προβλήματα από επικίνδυνο στατικά’’ είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

»Είναι τελείως διαφορετικό να έχεις μια έκθεση ή ένα συμπέρασμα ή μια αναφορά που να λέει ‘’ξέρετε εδώ υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να τα φροντίσουμε’’ και τελείως διαφορετικό το να έχεις μια έκθεση ή μια που σου λέει ‘’εδώ έχω πρόβλημα στατικότητας’’».

Διευκρίνισε ακόμα ότι αμέσως μόλις παρελήφθη μελέτη (την περασμένη εβδομάδα), στην οποία γίνεται λόγος για κίνδυνο στατικότητας, οι αθλητικές εγκαταστάσεις έκλεισαν.

Βορίδης: «Εκτός τόπου και χρόνου οι τοποθετήσεις Κασσελάκη»

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη για όσα είπε χθες περί καθολικής ανυπαρξίας του κράτους στη Θεσσαλία, εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο υπουργός είπε ότι η τοποθέτηση Κασσελάκη είναι «εκτός τόπου και χρόνου. Μέσα από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες και πραγματικά ακραία, ανεπανάληπτα και άνευ προηγουμένου καιρικά φαινόμενα, αυτό το κράτος που δεν ...υπάρχει, το ανύπαρκτο κράτος που δεν βλέπει κανένας πουθενά, έκανε χιλιάδες διασώσεις, έχουν γίνει χιλιάδες απαντλήσεις, έχουν φτιαχτεί ατελείωτες βλάβες της ΔΕΗ».

Εξ άλλου, «οι τόνοι (του κ. Κασσελάκη) είναι αδιάφοροι εν πολλοίς, εκείνο που έχει σημασία είναι η ουσία», σημείωσε για να προσθέσει: «Το κράτος και υπάρχει και ήρθε για να γιατρέψει πληγές που προκλήθηκαν από μια μεγάλη φυσική καταστροφή. Αυτό αφορά και τις οικοσκευές και τις αποζημιώσεις των παραγωγών μας». Συν τοις άλλοις, «ο στρατός δεν καθυστέρησε ούτε μισή ώρα», προσέθεσε.

Ο κ.Βορίδης ανέφερε ότι «ο κ. Κασσελάκης έκανε μια τοποθέτηση, η οποία μηδενίζει τη συνεισφορά και την παρουσία του κράτους. Είναι μια τοποθέτηση εκτός τόπου και χρόνου». Και τούτο, γιατί όπως επιχειρηματολόγησε στη συνέχεια, «έχει εμπειρία ο λαός αν είναι εκεί ή δεν είναι το κράτος. Διότι όταν παίρνει ο πολίτης τα 6.600 ευρώ για την οικοσκευή, προφανώς το κράτος είναι παρόν.

»Όταν αποκαθιστά βλάβες στα δίκτυα και επαναφέρει την ηλεκτροδότηση μέσα σε 24 ώρες, προφανώς το κράτος είναι παρόν. Όταν το κράτος αποκαθιστά βλάβες στα οδικά δίκτυα με κατεστραμμένους δρόμους και φτιάχνει εναλλακτικές οδεύσεις για να υπάρχει πρόσβαση, κράτος είναι παρόν. 'Αρα, στο μυαλό του Κασσελάκη είναι απόν».

Και, εν συνεχεία, σημείωσε ότι «Το κράτος έρχεται και δίνει τα 6.600 ευρώ με ένα πάρα πολύ γρήγορο και αυτοματοποιημένο τρόπο, ώστε ο άνθρωπος που έχει το σπίτι του στις λάσπες να πάρει τα χρήματα, να το καθαρίσει, αν χρειαστεί να πάρει καινούργια έπιπλα, να μπορέσει να το ξαναφτιάξει, να αποκαταστήσει τη ζωή του. Αυτή είναι η παρουσία του κράτους».

Επιπλέον, ο υπουργός Επικρατείας αφού ανέφερε ότι «και τα δύο μεγάλα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πολύ σημαντικές βλάβες στο σύστημα της ηλεκτροδότησης», επανέλαβε ότι «στο δεύτερο φαινόμενο, τώρα, στο Βόλο, οι βλάβες της ΔΕΗ αποκαταστάθηκαν μέσα σε 24 ώρες. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι μέσα από μια πραγματική δυσκολία και πρωτόγνωρα φαινόμενα θα βγαίνουμε να πανηγυρίζουμε, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να πεις ότι το κράτος δεν υπάρχει πουθενά - τη στιγμή που υπάρχει η πείρα των ανθρώπων για την παρουσία όλου του κρατικού μηχανισμού - έχει τεράστια απόσταση».

Ειδικώς για την καλλιεργήσιμη γη, δύο είναι οι ανησυχίες κάθε φορά που γίνεται πλημμύρα, όπως εξήγησε. Πρώτον, να αποστραγγισθεί το νερό και δεύτερον, η καταλληλότητα του εδάφους. Για το λόγο αυτό «βρίσκονται εκεί ήδη συνεργεία του ΕΛΓΟ, που κάνουν γεωλογικούς ελέγχους σε σχέση με την καταλληλότητα του εδάφους. Το είχαμε αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό, σε πολύ έντονο βαθμό, στην Εύβοια. Υπήρχε και εκεί η ίδια ανησυχία. Έγιναν οι έλεγχοι και, πράγματι, φάνηκε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα στο έδαφος. Αυτοί οι έλεγχοι θα γίνουν τώρα και ό,τι πρόβλημα υπάρχει, θα αντιμετωπισθεί», διαβεβαίωσε κλείνοντας.

Αυτοδιοικητικές εκλογές και Μπέος

«Έχουμε δώσει υποστήριξη σε 13 περιφερειάρχες και σε τρεις δημάρχους και αυτός είναι ο στόχος (η νίκη)» σημείωσε ο Μάκης Βορίδης. Ερωτηθείς δε, για το αν η κυβέρνηση στηρίζει τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο υπουργός απάντησε χαριτολογώντας ότι «τον στηρίζουμε τόσο ακριβώς όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς το ίδιο όμως». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvykbjgnoc3l)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ