Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση MRB: Χαμηλή δημοτικότητα Κασσελάκη, χαμηλή συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ

Στο 85% η συσπείρωση της ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση MRB: Χαμηλή δημοτικότητα Κασσελάκη, χαμηλή συσπείρωση ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση: Χαμηλά η δημοτικότητα Κασσελάκη ©ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSΙ

Δημοσκόπηση MRB: Χαμηλή η δημοτικότητα Κασσελάκη, σε ποιες ομάδες πολιτών βρίσκει μεγαλύτερη ανταπόκριση

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB παρουσίασε το Open το βράδυ της Δευτέρας (02/10).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,1%, εκ των οποίων το 20,8% αφορά σε γυναίκες αλλά και σε πολύ νεότερες ηλικίες.

Χαμηλή η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Υψηλή της ΝΔ

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ακόμη ότι η ΝΔ έχει πολύ μεγάλη συσπείρωση που αγγίζει το 85%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και διατηρεί σταθερό το ποσοστό του, παρουσιάζει χαμηλή συσπείρωση, της τάξης του 66,7%.

Το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει διαρροές προς άλλα κόμματα, με ένα 12,5% των ψηφοφόρων του να δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, την ίδια στιγμή, όμως, και οι εισροές του έχουν ενδιαφέρον, καθώς, όπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει αλλά και παίρνει περίπου τα ίδια.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός του μεγάλου ποσοστού της αδιευκρίνιστης ψήφου, τόσο κοντά μετά τις εθνικές εκλογές. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 21,4%. 

Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης

Όταν ρωτιούνται αν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης είναι αποτελεσματικά, μερικώς ή καθόλου, ένα 36% περίπου απαντά ότι τα μέτρα είναι μερικώς αποτελεσματικά ενώ υπάρχει κι ένα 55% που λέει ότι, τα μέτρα, δεν είναι αποτελεσματικά.

Και μέσα στα κόμματα, όμως, οι ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μερικώς το πρόβλημα της ακρίβειας σε ποσοστό 62,1%. Στην αντίστοιχοι ερώτηση οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για μερική αντιμετώπιση του προβλήματος σε ποσοστό 37,2%, ενώ, στην αδιευκρίνιστη ψήφο, την ίδια απάντηση έδωσαν σε ποσοστό 23,7%.

Διχασμένοι παρουσιάζονται οι πολίτες και στις ερωτήσεις σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας. Κατά 47,9%, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι, το φαινόμενο ήταν τόσο μεγάλο που, όποια κυβέρνηση και να ήταν δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει ενώ, κατά 48% σημειώνουν ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα το αντιμετώπιζε αποτελεσματικότερα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY