Πολιτικη & Οικονομια

Έρχεται πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου για ανέγερση κοινωνικών κατοικιών

To σχέδιο της κυβέρνησης για στεγαστικό και μείωση ενοικίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή: Πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών - Οι σχετικές δηλώσεις της Σοφίας Ζαχαράκη.
Πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής για την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου θα εφαρμοστεί από την κυβέρνηση © Eurokinissi/Βασίλης Ρεμπάπης

Βουλή: Πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών - Τι γνωστοποίησε η Σοφία Ζαχαράκη.

Πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής για την αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, προκειμένου να αναγερθούν κοινωνικές κατοικίες, αλλά και παροχής κινήτρων σε ιδιοκτήτες κλειστών διαμερισμάτων ώστε να διευρυνθεί το απόθεμα των κατοικιών και να μειωθούν τα ενοίκια, θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε στη Βουλή, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλου Γερουλάνου για την αύξηση των ενοικίων, η κ. Ζαχαράκη, χαρακτήρισε υπαρκτό το ζήτημα, λέγοντας ότι η μέση αύξηση των ενοικίων υπολογίζεται στη χώρα μας στο 9,9% έναντι 7,3% που είναι ο μέσος όρος στις 27 χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επικαλέστηκε η υπουργός, κατά την περίοδο 2018 – 2022, η ποσοστιαία αύξηση των δαπανών για τη στέγαση, υπολογίστηκε στο 26,2%.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» που αφορά νέους 25 έως 39 ετών, η υπουργός ενημέρωσε ότι έχουν υποβληθεί πάνω από 40.000 αιτήσεις εκ των οποίων προκρίθηκαν 23.875 και 9378 βρίσκονται στο στάδιο έγκρισης.

Από την πλευρά του, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα ποσά που διαθέτουν οι πολίτες από το εισόδημά τους για να καλύψουν το ενοίκιό τους, καλώντας την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την δημιουργία πρόσθετων κατοικιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ