Πολιτικη & Οικονομια

Έτοιμος να βάλει τα χακί ο Στέφανος Κασσελάκης - Τι θα γίνει με τη στρατιωτική του θητεία

Πότε θα υπηρετήσει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ποια η διάρκεια της θητείας του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Κασσελάκης
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ως κάτοικος εξωτερικού, ο Στέφανος Κασσελάκης δικαιούνταν απαλλαγή και δεν έχει ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις - Τι ισχύει για την περίπτωσή του

Παρά το γεγονός ότι δηλώνει κατά της υποχρεωτικής στράτευσης, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται έτοιμος να υπηρετήσει στον στρατό, έπειτα από την αποκάλυψη ότι δεν έχει ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είχε απαλλαγή από τον στρατό. Ωστόσο, εφόσον επέστρεψε και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα έχει μπροστά του 6 μήνες προκειμένου να διευθετήσει τα διαδικαστικά σχετικά με τη στρατιωτική του θητεία.

Τι προβλέπεται στην περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη

Οι στρατολογικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη ως απλό πολίτη και όχι ως βουλευτή, εφόσον δεν έχει εκλεγεί στη Βουλή.

Kαθώς ο Στέφανος Κασσελάκης συμπλήρωσε φέτος το 35ο έτος της ηλικίας του (έχει γεννηθεί στις 29 Μαρτίου 1988), τυπικά θεωρείται άνω των 35 ετών. Έτσι, αν το επιθυμεί, έχει το δικαίωμα να υπηρετήσει με μειωμένη θητεία 6 μηνών. Διαφορετικά, έχει το δικαίωμα να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Απαλλαγή προβλέπεται από την ηλικία των 45 ετών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvtuci646j2h)

Έτοιμος να βάλει τα χακί

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι διατεθειμένος να υπηρετήσει τον στρατό για 20 μέρες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Το θέμα της εκπλήρωσης των στρατολογικών του υποχρεώσεων είχε συζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης με τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Στη συνέχεια ο κ. Αποστολάκης ζήτησε ενημέρωση επί της διαδικασίας από την αρμόδια Διεύθυνση Στρατολογίας, η οποία θεωρείται δεδομένο ότι ενημέρωσε τον νυν αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Ρεπορτάζ του MEGA, το οποίο όμως δεν επιβεβαιώνεται, ανέφερε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε να παρουσιαστεί σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων της παραμεθορίου και να τοποθετηθεί στο πιο απομακρυσμένο φυλάκιο, όπως για παράδειγμα στη Ρω, για 20 μέρες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvugf5u17xqp)

Σε κάθε περίπτωση, από το περιβάλλουν του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν ότι «κάποια στιγμή θα κάνει το 20ημερό του», ενώ προσθέτουν πως ο ίδιος εκκίνησε τη διαδικασία νωρίτερα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ