Πολιτικη & Οικονομια

Η Δ. Μιχαηλίδου υποδέχθηκε στο σχολείο ΑμεΑ τον Στ. Κασσελάκη αλλά εκείνος την έκοψε από το βίντεό του

Άφαντη η υφυπουργός Παιδείας

Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κασσελάκης: Η Μιχαηλίδου τον υποδέχθηκε στο σχολείο ΑμεΑ κι εκείος την έκοψε στο μοντάζ

Την επίσκεψή του σε σχολείο ΑμεΑ στην Καλλιθέα έδειξε σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης χωρίς ωστόσο να δείξει την υποδοχή του από τη Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αντίθετα, δείχνει μόνο τη δική του εμφάνιση και διαλόγους με τους εκπαιδευτικούς, ενώ έχει κόψει εντελώς στο βίντεο την υφυπουργό Παιδείας.

Σε δική της ανάρτηση πάντως, η Δόμνα Μιχαηλίδου, έδειξε φωτογραφία της μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη στο σχολείο της Καλλιθέας.

Στην ανάρτησή της έγραψε ότι υποδέχθηκε «σήμερα τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας».

Δόμνα Μιχαηλίδου: Θέλουμε εποικοδομητικό διάλογο με την αντιπολίτευση και όχι επικοινωνιακά σόου για τις κάμερες

Η υφυπουργός πρόσθεσε: «Είμαστε πάντα δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, όσο και αν προσπάθησε να μας πείσει για το αντίθετο ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση και την αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και σημείωσε ότι προσβλέπει σε εποικοδομητικό διάλογο με την αντιπολίτευση και «όχι σε επικοινωνιακά σόου για τις κάμερες».

Η ανάρτηση της Δόμνας Μιχαηλίδου για τον Στέφανο Κασσελάκη στο σχολείο της Καλλιθέας:

«Υποδέχθηκα σήμερα τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας. Είμαστε πάντα δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, όσο και αν προσπάθησε να μας πείσει για το αντίθετο ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την επίσκεψη, συνομιλήσαμε με εκπαιδευτικούς, μαθητές και είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για μια από τις βασικότερες προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας. Την ενίσχυση και τη διαρκή αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Τι έχουμε κάνει;

20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες των παιδιών μας.
4.719 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής την τελευταία τετραετία.
3.200 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών την τελευταία τετραετία.
Οριζόντια αύξηση μισθών για το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Στόχος όλων, θέλω να πιστεύω, η δημιουργία ενός ακόμη πιο εξωστρεφούς και συμπεριληπτικού σχολείου, στο οποίο έχει θέση και εξελίσσεται κάθε παιδί, χωρίς διακρίσεις.

Προσβλέπουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την αντιπολίτευση και όχι σε επικοινωνιακά σόου για τις κάμερες. Σε έναν διάλογο με προτάσεις, τις οποίες με προσοχή θα ακούσουμε και γιατί όχι και θα υιοθετήσουμε όπου υπάρχει κοινός τόπος. Άλλωστε, η δουλειά της γενιάς μας δεν είναι να εκθέσει απλά και μόνο τα προβλήματα. Η δουλειά της γενιάς μας είναι να τα λύσει. Εμείς, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Με πείσμα και προσήλωση.»

Το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από το σχολείο ΑμεΑ - Άφαντη η Μιχαηλίδου

«Αυτό που μετράει είναι η ψυχή κάθε παιδιού. Να βρίσκεται στο κατάλληλο περιβάλλον ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑμεΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραθέτει βίντεο της επίσκεψης του όπου ξεναγήθηκε στον χώρο και ενημερώθηκε από το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Δείξτε πόσα έχουμε να αλλάξουμε», αναφέρει, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στο εκπαιδευτικό προσωπικό, «τους ήρωες της καθημερινότητας».

Όλοι εσείς εδώ «είστε στον αγώνα, εδώ πέρα χτίζεται η κοινωνία», ανέφερε συνομιλώντας με τους εκπαιδευτικούς και νοσηλευτές του Εργαστηρίου κατά την επίσκεψη του. Ενημερώθηκε για το πρόβλημα στενότητας χώρου τής κτιριακής υποδομής -«πού να χωρέσετε εδώ μέσα, αυτό είναι για δέκα άτομα», σχολίασε.

«Το κτίριο δεν μπορεί να είναι λειτουργικό με 85 μαθητές», «πρέπει να υπάρχει περισσότερος χώρος», του είπαν εργαζόμενοι. «Θέλετε να μου πείτε ότι δεν μπορούμε να βρούμε έναν χώρο, θα τρελαθούμε τελείως; Θα σας το βρω εγώ την επόμενη εβδομάδα άμα θέλετε», σχολίασε. «Οι μισθοί που έχουμε τώρα είναι χαμηλότεροι από το 2010», του είπε άλλος εργαζόμενος, ενώ ενημερώθηκε και για προβλήματα ελλιπούς θέρμανσης του χώρου.

«Αυτό που μετράει είναι η κάθε ψυχή ενός παιδιού να μπορεί να αναπτύσσεται. Στα θέματα ανθρωπιάς δεν είναι ο πολλαπλασιασμός ή η πρόσθεση, είναι ο ελάχιστος κοινός παρανομαστής», είπε. Όπως φαίνεται στο βίντεο, μια μαθήτρια του Εργαστηρίου εκ μέρους όλων των μαθητών, έδωσε στον κ. Κασσελάκη ένα γράμμα, στο οποίο του εύχονται «καλή σταδιοδρομία», με εκείνον να της εύχεται από την πλευρά του να έχει μια εξαιρετική σταδιοδρομία, προσθέτοντας: «έχεις μπροστά σου ένα λαμπρό μέλλον».