Πολιτικη & Οικονομια

Μικρότερη συμμετοχή στον β' γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ - Πόσα παλιά μέλη προσήλθαν στις κάλπες

Για άνετη επικράτηση Κασσελάκη μιλά το επιτελείο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογικό κέντρο παίρνουν το ψηφοδέλτιο και αναμένουν να ψηφίσουν
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η συμμετοχή, η προσέλευση των παλιών μελών και η μειωμένη ανταπόκριση στον β' γύρο

Μικρότερη ήταν η συμμετοχή των ψηφοφόρων στον β' γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες προσήλθαν στις κάλπες 133.261 ψηφοφόροι, δηλαδή περίπου 15.000 λιγότεροι από την πρώτη Κυριακή και αρκετά κάτω από την εκτίμηση της Κουμουνδούρου ότι η συμμετοχή θα κυμαινόταν σήμερα από τις 140.000 έως και τις 160.000 ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, σε περίπου 8.750 υπολογίζονται τα παλιά μέλη που βρέθηκαν σήμερα στις κάλπες, αλλά δεν είχαν ψηφίσει στον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών. 

Πότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο

Μία πρώτη επίσημη εικόνα για τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται μετά τις 22:30 το βράδυ της Κυριακής, όταν θα έχει καταμετρηθεί περίπου το 50% των αποτελεσμάτων, ενώ στις 23:00 θα υπάρχει μία πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τον νικητή και νέα ή νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ανακοινώσεις από την ΚΕΦΕ αναμένονται στις 23:00 και θα αφορούν το 60% και πλέον των καταμετρημένων αποτελεσμάτων. 

Λίγο μετά τις 20:30 έφτασε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να ενημερώνεται για το εκλογικό αποτέλεσμα. Από νωρίς φτάνουν στα γραφεία του κόμματος και άλλα μέλη και βουλευτές. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών από τα στρατόπεδα

Ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι με τα έως τώρα καταμετρημένα αποτελέσματα, το αποτέλεσμα του α' γύρου των εσωκομματικών εκλογών δύσκολα θα ανατραπεί. Την ίδια ώρα, τo επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη κάνει λόγο για άνετη επικράτηση με διψήφια διαφορά από την Έφη Αχτσιόγλου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvre07e3kz9t)

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ