Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Mητσοτάκη με Γκουτέρες για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε επίσης με εκπροσώπους από αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις, αλλά και τον πρόεδρο της FIFA

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με Αντ. Γκουτέρες - Στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε μια λύση στο Κυπριακό στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και για τον διορισμό νέου απεσταλμένου του Οργανισμού στην Κύπρο, στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους.

Συνάντηση με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις

Με τις ηγεσίες των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων AJC και AIPAC συναντήθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνοισραηλινών σχέσεων, η οποία είχε συζητηθεί κατά την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη Λευκωσία στο περιθώριο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε ακόμα τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια που παρείχε το Ισραήλ κατά τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Ελλάδα.

Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με έμφαση την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Διάδρομο Ασίας-Μέσης Ανατολής, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει γέφυρα με την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της FIFA χάρισε κόκκινη κάρτα στον Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα και με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν κυρίως με θέμα την οπαδική βία και την αντιμετώπισή της, με τον πρόεδρο της FIFA να κάνει δώρο στον πρωθυπουργό μία μπάλα, αλλά και το πορτοφόλι των διαιτητών με μία κίτρινη και μία κόκκινη κάρτα. 

Ο Κ. Μητσοτάκης τις... επέδειξε στις τηλεοπτικές κάμερες και μάλιστα, αστειευόμενος, είπε ότι η κόκκινη κάρτα θα είναι χρήσιμη, «γιατί μπορώ να τη χρησιμοποιώ στο υπουργικό συμβούλιο», όπως ανέφερε το Mega.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 1:30 στο παρακάτω βίντεο:

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvpmltcpfmtd)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ