Πολιτικη & Οικονομια

Παρέμβαση Αδωνι Γεωργιάδη μετά τις καταγγελίες εργαζομένων «Στο Κόκκινο» για απειλές

«Απόνερα» του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρέμβαση Αδωνι Γεωργιάδη μετά τις καταγγελίες εργαζομένων «Στο Κόκκινο» για απειλές
«Όχι» στο bulling κατά εργαζομένων λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Απειλές καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» - Άμεση παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη που δήλωσε ότι θα στείλει την Επιθεώρηση Εργασίας

Ο «πόλεμος» για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί και την πίεση που ασκείται από τα αντίπαλα «στρατόπεδα» έχουν αρχίσει να νοιώθουν στο πετσί τους τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στο κόμμα, καθώς και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Μετά την Εφημερίδα των Συντακτών που καταγγέλλει τη δράση (των γνωστών) τρολ -αυτή τη φορά όχι εναντίον της κυβέρνησης, αλλά κατά εκείνων που, όπως και η εν λόγω εφημερίδα, τάσσονται υπέρ της ανάγκης να συζητηθεί το πολιτικό πρόγραμμα Κασσελάκη-, τη σκυτάλη των καταγγελιών έλαβαν οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο».

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του σταθμού καταγγέλλουν ότι δέχονται επιθέσεις είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά. «Σε σειρά αναρτήσεων στοχοποιούμαστε συνολικά ή επιλεκτικά ότι υποστηρίζουμε τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, μαζί με χαρακτηρισμούς που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την κουλτούρα του προοδευτικού κόσμου και οι οποίοι προέρχονται εμφανώς από ανθρώπους που δεν ακούν τον σταθμό. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι γράφτηκε πως μεροληπτεί συνάδελφος που εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού!»

»Πιθανότατα για κάποιους δεν αποτελεί πρόβλημα, προκειμένου να οξύνουν το κλίμα, να παίζουν με τις δουλειές ανθρώπων», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η δήλωση των εργαζομένων στον ρ/σ «Στο Κόκκινο»

«Τις τελευταίες ημέρες, οι εργαζόμενοι/ες στον Ρ/Σ 105.5 «Στο Κόκκινο» – και ευρύτερα στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ - βρεθήκαμε παρά τη θέλησή μας μπλεγμένοι στο τοξικό κλίμα που δυστυχώς έχει κυριαρχήσει εν όψει της επαναληπτική εκλογής για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σειρά αναρτήσεων στοχοποιούμαστε συνολικά ή επιλεκτικά ότι υποστηρίζουμε τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, μαζί με χαρακτηρισμούς που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την κουλτούρα του προοδευτικού κόσμου και οι οποίοι προέρχονται εμφανώς από ανθρώπους που δεν ακούν τον σταθμό. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι γράφτηκε πως μεροληπτεί συνάδελφος που εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού.

Πιθανότατα για κάποιους δεν αποτελεί πρόβλημα, προκειμένου να οξύνουν το κλίμα, να παίζουν με τις δουλειές ανθρώπων.

Από την πλευρά μας υπενθυμίζουμε τα εξής:

Οι εργαζόμενοι/ες, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι, στο Κόκκινο ασκούμε τη δουλειά μας με απόλυτο επαγγελματισμό και με συναίσθηση των ιδιαιτεροτήτων του σταθμού. Ήμασταν εδώ παλιά, καλύπτοντας σημαντικές στιγμές, μεγάλες νίκες και ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τεράστια γεγονότα από τη σκοπιά μιας πραγματικής ενημέρωσης χωρίς fake news και διαστρεβλώσεις, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες και καταβάλλοντας προσπάθειες πέραν των συμβατικών επαγγελματικών μας υποχρεώσεων.

Είμαστε εδώ σήμερα και θα είμαστε και αύριο.

Οι προσωπικές απόψεις του καθενός και της καθεμίας από εμάς δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο προγραφών και απειλών. Όπως κάναμε πάντα, θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που την κάνει, με τη συλλογική μας δύναμη.

Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία που μετέρχεται τέτοιες μεθόδους να μην στρέφει την τοξικότητά του εναντίον εργαζομένων.»

Ο Αδωνις Γεωργιάδης στέλνει την Επιθεώρηση Εργασίας

Την άμεση αντίδραση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε η καταγγελία των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» ο οποίος δήλωσε ότι θα ζητήσει από την Επιθεώρηση Εργασίας να επιληφθεί της κατάστασης.

«Η καταγγελία των εργαζομένων είναι ιδιαιτέρως σοβαρή. Το πάσης φύσεως bullying κατά των εργαζομένων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και θα ζητήσω η Επιθεώρηση Εργασίας να επιληφθεί αυτής της κατάστασης. Οι Εκλογές τους δεν είναι λόγος να παρανομούν» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εργασίας.

Το βίντεο Γεωργιάδη κατά Κασσελάκη

Νωρίτερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε κάνει ανάρτηση στο Χ, προβάλλοντας βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη στο οποίο φαίνεται να υποστηρίζει ότι πρέπει οι νέοι της Ελλάδας να φεύγουν για το εξωτερικό, ειδικά αν οι πολιτικοί στη χώρα δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. Το σχόλιο του υπουργού Εργασίας είναι πως όλα όσα ειρωνεύονταν οι Αριστεροί τόσα χρόνια, ο Στέφανος Κασσελάκης τα υποστηρίζει. 

«Ο Στέφανος Κασσελάκης πολύ έξυπνα δεν κάνει καμία πολιτική δήλωση έως ότου καταφέρει να εκλεγεί Πρόεδρος. Όμως πραγματικά τί να πρωτοσχολιάσει κανείς σε αυτό το βίντεο; Ότι το να φεύγουν τα παιδιά μας έξω είναι η λύση για την Ελλάδα; Ότι η νοοτροπία που θα πάρουν στις επιχειρήσεις έξω πρέπει να μεταφερθεί στην Ελλάδα; Ότι η οικονομία μας πρέπει να είναι ανταγωνιστική; Ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους κ.λπ.; Όλα όσα ειρωνεύονταν οι Αριστεροί τόσα χρόνια, τα υποστηρίζει ο Στέφανος…», έγραψε

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ