Πολιτικη & Οικονομια

«Με λένε Ναζί τα πιστόλια της Αχτσιόγλου»: Ο Νίκος Μωραΐτης απαντά στο άρθρο της «ΕΦ.ΣΥΝ»

«Φουντώνουν» οι διαξιφισμοί μεταξύ των στρατοπέδων των δύο διεκδικητών

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης
© Facebook / Nikos Moraitis

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη στο άρθρο της ΕΦΣΥΝ περί Ναζί 

Ανεβαίνουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγα 24ωρα πριν τον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, «βγαίνουν τα μαχαίρια», ενώ γίνονται ξεκάθαρα τα «στρατόπεδα» υπέρ Αχτσιόγλου και υπέρ Κασσελάκη

Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ανέβηκε το πρωί της Τετάρτης άρθρο με τίτλο: «Οι "αρουραίοι" του ΣΥΡΙΖΑ και τα bots του Κασσελάκη», στο οποίο ο συντάκτης του σχολιάζει: «Τις τελευταίες 3 εβδομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου φιλοτεχνείται με μαεστρία και επιτυχία το επικοινωνιακό προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη, διεξάγεται ένας παράλληλος άγριος πόλεμος κατά της Έφης Ατσιόγλου από επώνυμους λογαριασμούς, δηλωμένους ψηφοφόρους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και από μερικές δεκάδες τρολ και bots, που όλοι υποστηρίζουν τον Κασσελάκη. Δεν αναφερόμαστε σε ανταλλαγή επιχειρημάτων, ακόμα και με έντονο τρόπο, αλλά σε επιθέσεις λάσπης», γράφει η «ΕΦ.ΣΥΝ» και φαίνεται ότι στρέφεται κατά συγκεκριμένων προφίλ στα social media.

Ειδική αναφορά γίνεται στον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη για τον οποίον η «Εφημερίδα των Συντακτών» γράφει: «Στο ίδιο κλίμα βρέθηκε το τελευταίο διάστημα και ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, φανατικός υποστηρικτής και συνομιλητής του Στέφανου Κασσελάκη (αλλά και του Νίκου Παππά), ο οποίος πυροδότησε το κλίμα μία μέρα πριν από τις εκλογές με την ανατριχιαστική φράση: "Αύριο δεν ψηφίζουμε απλώς. Κάνουμε φασίνα, ξαράχνιασμα και αποπαρασίτωση". Πρόκειται ακριβώς για τις φράσεις που χρησιμοποιούσαν οι ναζί για τους Εβραίους, οι οποίοι παρομοιάζονταν με μολυσματικές κατσαρίδες και ψύλλους που αντιμετωπίζονται με "αποπαρασίτωση" ή με τσουκνίδες που "ξεριζώνονται" ή με δέντρα που θέλουν "κλάδεμα", με αποστήματα που χρήζουν "καυτηριασμού". Την ίδια φράση είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος και σε ακόμα μία ανάρτησή του χαρακτηρίζοντας "φίδια" και "τρωκτικά" εσωκομματικούς αντιπάλους του κ. Κασσελάκη». 

Νίκος Μωραΐτης: «Είμαι σε σοκ»

Την αντίδρασή του για το συγκεκριμένο απόσπασμα του άρθρου και την αναφορά στο πρόσωπό του, εξέφρασε στα social media ο Νίκος Μωραΐτης. «Πολεμώ τον Μητσοτάκη από την πρώτη μέρα. Συχνά προσπάθησαν από το Μαξίμου να με τελειώσουν. Ποτέ τόσο ανήθικα, όσο τα μιντιακά πιστόλια της Έφης Αχτσιόγλου σήμερα. Με λένε ναζί στην ΕφΣυν! Μίλησα για καθαριότητα στο «σπίτι» μας. Μιλούν για Εβραίους και καθαρότητα. Είμαι σε σοκ», έγραψε ο στιχουργός. 

Χαρά στο κουράγιο του Κασσελάκη. Να δούμε πώς θ’ αντέξει. Γιατί δεν έχει απέναντί του μόνο το «έξω» σύστημα, έχει και...

Posted by Nikos Moraitis on Wednesday, September 20, 2023

Σκουρλέτης: «Ηθική και πολιτική υποχρέωση του Τσίπρα να κάνει δήλωση μέχρι την Κυριακή»

Στις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου αναφέρθηκε σήμερα (20.9) σε συνέντευξή του στο OPEN ο πρώην υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης. Ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι θεωρεί «ηθική και πολιτική υποχρέωση του Αλέξη Τσίπρα να βγει μέχρι την Κυριακή και να κάνει μία δήλωση». 

«Ο κ. Κασσελάκης, όπως τον βλέπουμε τον τελευταίο μήνα, στερείται από κάποιες σαφείς προγραμματικές θέσεις. Έχει μεν καλοστημένα βίντεο, πολύ επικοινωνία, αλλά θα σας θυμίσω κάτι: ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Κασσελάκης μετά τις εκλογές έδωσε μόνο μία τηλεοπτική συνέντευξη. Καταλαβαίνω ότι ένας άνθρωπος που είχε μικρή σχέση με τον χώρο και τη σφαίρα της πολιτικής, να είναι απαραίτητο να αποκτήσει μία εμπειρία, αλλά είναι αμετροέπεια να ζητάς να είσαι ο πρώτος τη τάξει», είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης στο συνέδριο και να εργαλειοποιεί τον Τσίπρα. Με έναν διχαστικό λόγο να λέει ότι κάποιοι δεν ήθελαν να κυβερνήσουν, κάποιοι ήθελαν να χάσουν. Ας αναμετρηθεί καθένας με το μπόι του». 

«Θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να βγει μέχρι την Κυριακή και να κάνει μία δήλωση», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης. Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε ότι είναι «εντελώς λάθος» το γεγονός ότι εγγράφονται αυθημερόν νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ψηφίσουν και τόνισε ότι «υπονομεύει την ίδια την εσωτερική λειτουργία ενός κόμματος».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvnir98mhc1l)
Ευάγγελος Αντώναρος: «Ψήφισα Παππά και τώρα υποστηρίζω την υποψηφιότητα Κασσελάκη»

Ο Ευάγγελος Αντώναρος με μία ανάρτησή του στα social media δηλώνει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και εξηγεί τις σκέψεις με τις οποίες αποφάσισε να εγγραφεί τελικά μέλος του κόμματος και στις πρώτες κάλπες να ψηφίσει τον Νίκο Παππά.  

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καρανανλή και μετέπειτα υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στην ανάρτησή του ότι «σήμερα εκείνο που μετράει για μένα -αλλά φρονώ και για τους περισσότερους από εμάς- είναι να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως του αξίζει, η κύρια αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι σε μια ισοπεδωτική κυβέρνηση. Και ταυτόχρονα να επανακτήσει τις προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση της κυβερνητικής ευθύνης διευρύνοντας τη βάση του. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο» και συνεχίζει: «με αυτές τις σκέψεις και αυτούς τους στόχους καλώ όλες και όλους, τους χιλιάδες πολίτες που με εμπιστεύθηκαν στις δυο πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες, να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη».

Ολόκληρη η δήλωση του Ευάγγελου Αντώναρου

Ήμουν διαχρονικά και εξακολουθώ να είμαι ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ τοποθετημένος στον μεσαίο χώρο. Στον χώρο της μετριοπάθειας, της κοινωνικής ευαισθησίας, της απαρέγκλιτης αφοσίωσης στη δημοκρατία, τους θεσμούς και την πρόοδο, της αταλάντευτης υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων.

Με αυτές τις σκέψεις αποφάσισα την περασμένη Κυριακή να εγγραφώ τελικά μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με τον οποίο είχα την τιμή, μετά από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα, να είμαι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική και να δώσω την ψήφο μου στον Νίκο Παππα.

Σήμερα εκείνο που μετράει για μένα -- αλλά φρονώ και για τους περισσότερους από εμάς -- είναι να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως του αξίζει, η κύρια αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι σε μια ισοπεδωτική κυβέρνηση. Και ταυτόχρονα να επανακτήσει τις προϋποθέσεις για τη διεκδίκηση της κυβερνητικής ευθύνης διευρύνοντας τη βάση του. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.

Με αυτές τις σκέψεις και αυτούς τους στόχους καλώ όλες και όλους, τους χιλιάδες πολίτες που με εμπιστεύθηκαν στις δυο πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες, να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ