Πολιτικη & Οικονομια

Αναταράξεις στη Βουλή προκάλεσε το εργασιακό νομοσχέδιο

Η αντιπαράθεση του Α. Γεωργιάδη με το ΚΚΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις
Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Εργασιακό νομοσχέδιο: Αναταράξεις προκάλεσε στη Βουλή - Οι κόντρες του Α. Γεωργιάδη με το ΚΚΕ

Άναψαν τα αίματα σήμερα στη Βουλή με τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να έρχεται σε αντιπαράθεση με το ΚΚΕ, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Υπουργός από το βήμα αναφέρθηκε στις οργανώσεις που έχουν κηρύξει απεργία.

«Η ΓΣΕΕ δεν απεργεί σήμερα. Ποιος απεργεί; Η ΑΔΕΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων που δεν τους αφορά το νομοσχέδιο. Ουδείς γνωρίζει γιατί απεργούν. Απεργούν επίσης οι της ΟΛΜΕ. Γιατί; Έτσι, γιατί ακούσανε ότι κάπου έγινε απεργία και είδαν φως και μπήκαν. Και αποτέλεσμα ήταν η αξιοθρήνητη εικόνα της συγκέντρωσης χωρίς κόσμο», τόνισε ενώ συνέχισε σχολιάζοντας όσα είπε ο επικεφαλής του ΕΜΕΙΣ - ΕΡΚΙ ΓΣΕΕ κ. Φωτόπουλος σε συνέντευξή του.

«Ο κ. Φωτόπουλος κάνει απεργία για ένα άρθρο που δεν γνωρίζει. Αυτοί είστε. Λέει ότι οι οδηγοί των λεωφορείων θα εργάζονται για 13 ώρες και δεν γνωρίζει ότι ο χρόνος οδήγησης καθορίζεται από ειδικό νόμο με συγκεκριμένες ώρες ξεκούρασης», σημείωσε. Έκανε μάλιστα λόγο για «συνδικαλιστές της συμφοράς».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvos9qqjj3vd)

Γεωργιάδης: Τι είπε για το νομοσχέδιο

Μιλώντας για τις διατάξεις του νομοσχεδίου τόνισε ότι «το πενθήμερο δεν καταργείται». Τόνισε ότι «Ο λόγος που δεν έχει κόσμο έξω, είναι ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο και κατάλαβαν ότι δεν καταργείται». Αντιθέτως σημείωσε ο υπουργός, το σχέδιο νόμου «θεσπίζει το άρθρο ως προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Η αντιπαράθεση με το ΚΚΕ

ο κ. Γεωργιάδης απευθύνθηκε προς το ΚΚΕ λέγοντας ότι «καλές είναι οι θεωρίες αλλά υπάρχει πραγματική ζωή, δείξτε μου σήμερα, ένα εργοστάσιο που δεν δούλεψε. Όλα δουλέψανε.

»Για ποιο λόγο όλα τα εργοστάσια δούλεψαν; Γιατί οι εργάτες δεν απήργησαν; Γιατί θέλουν το νομοσχέδιο καθώς θα πληρώνονται καλύτερα. Αν εσείς κύριοι της Αριστεράς είστε ευχαριστημένοι από σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μου περισσεύει».

«Η πτέρυγα του ΚΚΕ είπε ότι δεν πέτυχε η απεργία λόγω δικαστικών αποφάσεων και εκφοβισμού. Αν πράγματι το πιστεύετε έχετε καταργήσει όλη σας την ιστορία, αν βασίζεστε σε δικαστικές αποφάσεις», πρόσθεσε καυστικά ο υπουργός Εργασίας.

Απαντώντας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή χαρακτήρισε «τερατούργημα» τον νέο νόμο και κατηγόρησε το υπουργείο Εργασίας ότι προσπάθησε να το περάσει στα μουλωχτά, χωρίς συζήτηση και χωρίς αντιδράσεις. «Όμως γελαστήκατε» σημείωσε.

Για «εργασιακή σκλαβιά» μίλησε στη Βουλή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ
Για «εργασιακή σκλαβιά» μίλησε στη Βουλή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση κατηγορεί το ΚΚΕ ότι ζει στο 1917, όμως με το νέο νόμο η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να επιστρέψει την εργασία σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα. «Θα φέρετε εργασιακή σκλαβιά», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Επίθεση εξαπέλυσε επίσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι και τα δύο κόμματα κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης τους υποβάθμισαν τις εργασιακές σχέσεις.

Από την πλευρά του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε ότι «Είδαμε έναν υπουργό πανικόβλητο που προσπαθεί να καλύψει την γενική λαϊκή κατακραυγή με κραυγές και ψέματα που δεν δικαιολογούνται για υπουργό». Του πρότεινε μάλιστα να «πάει μια βόλτα στον Πειραιά», όπου οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι της COSCO απήργησαν στο 100% και το λιμάνι «νέκρωσε».

«Δεν καταργείται λέει ο υπουργός το 5ημερο και το 8ωρο», σημείωσε ο Θ. Παφίλης ξεκαθαρίζοντας ότι έχει ήδη καταργηθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, καθώς στις 15 τελειώνει ο μισθός. Και τώρα «δίνετε το ελεύθερο να δουλεύουν 13 ώρες», «ό,τι ζητά η εργοδοσία, ο ΣΕΒ και η ΕΕ τα φέρνετε όλα πακέτο», είπε ο Θ. Παφίλης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ